2024. április 26., péntek

Felvirágoztatják a brazilok a Galenikát?

Ismét a térség vezető gyógyszeripari vállalatává tennék

A Galenika megvásárlása az első nagyobb beruházás, melyet brazil cég valaha is megvalósított Szerbiában, és az a célunk, hogy ne az utolsó legyen, hiszen itt sok más lehetőség is kínálkozik – mondta Eduardo Botelho Barbosa, Brazília belgrádi nagykövete a cégnél tett látogatása alkalmával.

Kiemelte: a brazil nagykövetség egyik legfontosabb feladata, hogy hozzájáruljon a két ország gazdasági kapcsolatainak kiépítéséhez – közölte a Galenika sajtószolgálata.

A belgrádi gyógyszergyár vezetősége tájékoztatta a brazil diplomatát az új tulajdonosok beruházásainak eredményeiről.

– Amellett, hogy Szerbiában nőtt a Galenika piaci részesedése, a térségben is növekvő irányzatot mutat az eladás. Újabb piacok után is kutatunk, miközben nagy összegeket fordítottunk tevékenységünk digitalizálására, valamint a régi felszerelés javítására és újabbak vásárlására – ismertette Ricardo Vian Marques végrehajtó igazgató. Szavai szerint a brazil tulajdonos eddigi beruházásai csak a kezdetet jelzik, ugyanis az a szándéka, hogy a Galenikát ismét a térség vezető gyógyszeripari vállalatává tegye.

A Galenikát több sikertelen privatizálási kísérlet után 2017 novemberében adták el, és a brazil NC-nek, Latin-Amerika egyik legnagyobb gyógyszeripari cégcsoportjának a része lett.