2024. április 19., péntek

Đoković Shapovalovval kezd

Novak Đoković holnap kezdi meg a szereplést a sanghaji 1000-es tornán, ahol címvédőként és 77. tornagyőzelme reményében indul. Nem lesz könnyű, hisz elég rossz a sorsolása, a tetejében öt napon kellene öt meccset megnyerni. Már az első sem lesz problémamentes, bár a kanadai Denis Shapovalovval szemben 2:0-ra vezet az idei melbourne-i és római győzelmek révén.

Miomir Kecmanović lett a második szerbiai kieső Sanghajban. A 20 éves belgrádi tegnap, meglehetően egyenrangú meccsen, két játszmában veszített a veterán kazah Mihail Kukuskintól. Dušan Lajović 2:0-ra kikapott az amerikai Opelkától.

A kínai város tornáján máris történt három kisebb meglepetés, hisz Albert Ramos Marin Čilićet, Jeremy Chardy Kyle Edmundot, Vacek Pospisil pedig Diego Schwartzmant buktatta el.

Nina Stojanovićkét győzelemmel túljutott a linzi selejtezőn, a táblán azonban, számba véve a lehető ellenfeleket, nem lesz komolyabb esélye. Érdekes módon annak örülhetne legjobban, ha egy volt Grand slam-bajnokot, a lett Jelena Osztapenkót kapná, hisz az az idén még az ingadozónál is gyöngébb formában szerepel, és csak 17:27-es mérleget tud felmutatni. Szó sincs, persze, arról, hogy Nina esélyes lenne Osztapenkoval szemben, viszont a lett gyakran egymaga tesz arról, hogy meglepő vereséget szenvedjen, így három hete Szöulban például Babos Tímeától is simán kikapott.