SPORTHÍREK

Kiütéses kezdet

ap. , (li) , MTI

2019. október 8., 07:59

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

KÉZILABDA – NŐI BL

Oftedalék esélyt sem adtak a Sävehofnak (Fotó: NSO)

Oftedalék esélyt sem adtak a Sävehofnak (Fotó: NSO)

Tökéletes rajtot vett a Győr a női Bajnokok Ligájában, a címvédő a D csoportban a svéd Sävehof csapatát verte 12 góllal, 35:23-ra. A magyar bajnok 5:0-s rohanással kezdett, a félidőben 6 góllal vezetett (17:11), a második fél órában pedig megduplázta a különbséget.

Nem sikerült ilyen jól a nyitány a Ferencvárosnak, amely a norvég Kristiansand otthonában súlyos vereséget könyvelt el (31:22).

KERÉKPÁROZÁS

Szerb siker a horvátoknál

A szerb bajnok Dušan Rajović diadalmaskodott a Horvát Körverseny negyedik szakaszán. A Gorski Kotarban végződő, 155 kilométeres etapon több emelkedő rostálta meg a mezőnyt, Rajović az összeset kibírta, majd a technikás, kanyargós befutón a legügyesebb és leggyorsabb volt, az olasz Simiont és a rutinos ausztrál Hausslert megelőzve.

Rajović egyébként nemrég kétéves szerződést kapott a francia prokontinentális Delko–Marseille Provence csapattól, ami komoly szintlépésnek számít. Ugyancsak kétéves prokontinentális szerződést írt alá a zombori Veljko Stojnić, aki a többszörös olasz bajnok és Giro-szakaszgyőztes Visconti társa lesz az olasz Neri–Sottoli csapatban.

TEKE

Bronzérmes Metalac

A hétvégén két nemzetközi kupasorozatban játszották le a mérkőzéseket. A Varazsdban megtartott 31. Európa-kupában a Beograd férfi csapata vett részt, s a végén a 4. lett, miután a bronzmérkőzésen 5:3 (3503:3436) arányban kikapott az osztrák Union Orth gárdájától. A kiírást a férfiaknál a spliti Mertojak nyerte meg, a nőknél pedig a magyar Rákoshegy diadalmaskodott. AZ NBC-kupát Slavonski Brodban rendezték meg, itt német csapatok nyerték az aranyat. A férfiaknál a Raindorf 5:3 (3518:3460) arányban győzte le a döntőben a Zalaegerszeget, a Gornji Milanovac-i Metalac pedig bronzérmes lett, miután 5:3-ra (3428:3345) múlta felül a szlovén Kamnikot. A nőknél német házidöntőben a Liedolsheim nyert, a nagybecskereki Kristal 3136 fával a 9. lett.

ÚSZÁS

Elrajtolt az ISL

A hétvégén az egyesült államokbeli Indianapolisban elrajtolt az International Swimming League (ISL) úszósorozata: az első állomáson négy csapat versenyzett egymással, a győzelmet pedig az Energy Standard szerezte meg, amelynek a dél-afrikai Chad Le Clos és a svéd Sarah Sjöström a csapatkapitánya. Az ISL hivatalos honlapjának beszámolója szerint az eseményen több mint 100 olimpikon ugrott medencébe, köztük 41 ötkarikás aranyérem tulajdonosa.

A lebonyolítás szerint minden csapatból – együttesenként 12 férfi és 12 női úszó vehet részt egy viadalon – egy számban két ember versenyez, a helyezések alapján pedig pontokat kapnak a klubok, így alakul ki a végső sorrend.

A magyar színeket egyedül Cseh László képviselte, aki az olasz Aqua Centurions színeiben indult, klubjával az utolsó helyen zárt.

A sorozat alapszakasza hat állomásból áll, minden csapat három versenyen szerepel az A és a B csoportban, a következő helyszínen, a hétvégén Nápolyban újra az A csoport küzdelmeit bonyolítják le, majd ezt követően a B csoport csapatai – köztük Hosszú Katinka jó részt magyarokkal felálló alakulata, a Team Iron – újra az Egyesült Államokban versenyeznek.

A döntőt december 20-án és 21-én Las Vegasban tartják.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége