2024. április 25., csütörtök

Végeztek az újvidéki repülőmutatványossal

A kétes múltú üzletember féktelen magatartásáról vált ismertté a városban – Sortüzet adtak le rá Kamenicán

Vasárnap 20.45 órakor meggyilkolták Kamenicán a Kampus étterem előtt Dragan Amidžić Amidža (55), kétes múltú újvidéki üzletembert. A tettes vagy tettesek a sötétben várták, majd sortüzet adtak le rá. A hatóság a helyszínre hívta a sürgősségieket, akik azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A rendőrség azonnal lezárta a Kamenicáról kivezető összes útvonalat, és egyelőre nincsenek információk arról, hogy bárkit is sikerült volna elfogni az akció során.

Dragan Amidžićot az újvidékiek elsősorban úgy ismerték mint a város feletti légteret szabadon uraló, gyakran akrobata mutatványokat kivitelező dúsgazdagot, aki a tulajdonában álló Galeb repülőgépével azt tett és akkor, amit és amikor csak akart. Ha váratlanul bekövetkezett, hangos égi mutatványokra lettek figyelmesek az emberek, akkor a legtöbben eleve tudták, megint Amidža  „indult el egy körre” a repülőjével.

Úgy tűnik, nem csak a légi akkrobációk szerelmésének számított, olykor ugyanis hernyótalpas páncélosával is szeretett kiruccanni, a mišeluki pályán például túlzásba is vitte e szabadidős tevékenységet, tönkre tette a kerítést és a pálya egy részét, Kamenicán hasonló garázdaság miatt tettek ellen szabálysértési feljelentést.

Az újvidéki sugárutak betyárjának számított, Porsche és Bentley márkájú kocsijait ugyanis előszeretettel vezette hatalmas sebességgel a városi aszfalton.

Egyszer szóváltásba keveredett a demokrata párti Igor Pavličićtyel, Újvidék korábbi polgármesterével. Egy étteremben találkoztak, odament a városelnök asztalához és szidalmazta, fenyegette, amiért a polgármester állítólag megpróbálta minden erejével elérni, hogy a belgrádi civil repülési igazgatóság tiltsa meg Amidžićnek a Galebbel való akrorepüléseket Újvidék felett.

Az újságírók sem tartoztak a kedvencei közé, így velük is igen gyakran „szóba elegyedett”, nyomdafestéket nemigen tűrő kijelentéseket téve. Az egykori Apolo TV munkatársát megfenyegette egy bejátszás készítése közben, azt üvöltözte, hogy ismer minden politikust, s semeddig sem tart számára, hogy elintézzen egy újságírót.

A kétes ügyleteket lebonyolított üzletember tulajdonában állt az Újvidéki Sajam Hotel, továbbá egy sor vendéglátóipari létesítmény, valamint benzinkutak is. Sok egyéb mellett egy motoros kis repülője is volt, gazdag kollekcióját továbbá motorcsónakok, autók, motorkerékpárok is képezték.