2024. március 28., csütörtök
ÚSZÁS

Magyar éremeső Szabó Szebi-arannyal

Az úszóvilágkupa-sorozat budapesti állomásán mindhárom napon valóságos magyar éremesőt láthatott a Duna Aréna telt házas közönsége. A magyarok elképesztő teljesítménye pénteken 9, szombaton 8 érmet eredményezett, a tegnap esti zárónapon pedig a már így is impozáns mérleghez még 9 érem társult.

Szabó Szebi még a lányokat is elkápráztatta (Fotó: MTI)

Szabó Szebi még a lányokat is elkápráztatta (Fotó: MTI)

Hosszú Katinka a pénteki 200 m pillangós győzelme után szombaton 400 méter vegyesen 4:34,37-es idővel nyert, több mint hét másodperccel megelőzve honfitársát, Jakabos Zsuzsannát. Hosszú 100 m háton óriásit küzdött a dobogóért, végül sikerült bejönnie a harmadik helyre. A háromszoros olimpiai bajnok a zárónapon 200 m vegyesen tette fel a koronát teljesítményére, ebben a számban egyedüliként ért el 2:10-en belüli időt, maga mögé utasítva a japán Omotót és a magyar Jakabost.

A férfiaknál Milák Kristóf és a zentai Szabó Szebasztián emelkedett ki a mezőnyből, kettős magyar sikert szerezve 100 méter pillangón. Szebi vasárnap késő délután aztán a fő számának tekinthető 50 méteres pillangóúszásban 23,22-es idővel állt fel a dobogó legfelső fokára. Férfi 400 m vegyesen Verrasztó Dávid és Holló Balázs ért be a célba a japán Juki Ikari mögött, női 100 m pillangón Jakabos 1., Verrasztó Evelyn 3. lett. A nők 200 méteres hátúszásában Burián Katalin magabiztosan nyert a lengyel Herasimowicz és honfitársa, Szabó-Fejtóthy Eszter előtt. Milák a 100 m pillangón szerzett aranya után 200 m gyorson is próbálkozott, itt azonban nem bírt a litván Danas Rapšysszal, és meg kellett elégednie az ezüsttel. A budapesti úszó-vk zárószáma a 4×100 méteres mix vegyes volt, ahol Magyarország épphogy lecsúszott az érmes helyekről.

A budapesti közönség legközelebb október 26–27-én, a Nemzetközi Úszóliga (ISL) magyarországi állomásán találkozhat a világ legjobb úszóival.