2024. április 18., csütörtök
A JÖVŐ HÉTTŐL ZOMBORBAN

Építkezések a városközpontban

Fotó: Fekete J. József

Fotó: Fekete J. József

A jövő héttől kellemetlen meglepetés várja a Zöldségpiacra, a Csirkepiacra, vagy csak éppen a városközpontba igyekvőket, ha úti céljukat a Lázár cár tér felől kívánják gépjárművel elérni, ugyanis útkarbantartási munkákat végeznek a téren, ami voltaképpen egyetlen utca bevezető és kivezető szakasza. Ez nem is lenne különösebb gond, ha a történelmi városmag nem egyirányú utcákkal lenne teletűzdelve, és gépkocsival az említett piacok nem egyedül a Lázár cár téren át lennének megközelíthetők. Mivel zsákutca, a Szentháromság térbe torkollása előtt vissza kell rajta fordulni. Tekintettel, hogy a munkálatok során ez az utca (vagy tér) új burkolatot kap, miként a Csirkepiac is, természetes, hogy a közlekedők gyakori útlezárásokba, forgalomkorlátozásba futnak majd bele.

A várható káoszt tetőzi majd, hogy mind a Lázár cár tér, mind a Csirkepiac nagyobb része jelenleg parkolóként működik, a forgalomkorlátozás miatt még kevesebb helyen állhatnak meg járműveikkel az emberek, noha egyébként is aggasztóan kevés a parkolóhely a városban.

A Lázár cár térről előbb lemaratják a korábbi aszfaltbeton burkolatot, majd új réteget húznak rá és fölfestik a forgalmi jeleket. Ezzel a munkával azonos időben kezdik meg a Párizsi utca járdáinak térkövezését. Itt is előbb eltüntetik a korábbi burkolatot, majd lerakják a dekoratív térköveket. A Párizsi utca is a Szentháromság térbe torkollik, csak éppen a Lázár cár térrel szemközti irányból. Keskeny vásárlóutca, egyik oldalán mégis engedélyezett a parkolás, viszont a térkövezés idején aligha lehet majd ott gépkocsival megállni, gyalog közlekedni meg pláne nem a járdán folyó munka miatt.

Nem kérdéses tehát, hogy a közlekedés tekintetében október izgalmakkal teli időszak lesz Zombor városközpontjában.