2024. április 20., szombat

Vállalkozz okosan! diákverseny

Általános iskolás tanulók számára, gazdasági-vállalkozói témakörben

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a hagyományos Diák Menedzsment Bajnokság és a Fogyasztóvédelmi Diákverseny mellett második alkalommal hirdeti meg a Vállalkozz okosan! diákversenyt az általános iskolás tanulók számára gazdasági-vállalkozói témakörben.

A verseny célja, hogy a felnövekvő generáció tagjai mielőbb elsajátítsák az alapvető gazdasági, vállalkozói, pénzügyi ismereteket annak érdekében, hogy felnőttként jobban eligazodjanak az üzleti világban, tudatos döntéseket hozzanak, és ez által is teljesebb életet élhessenek. A verseny hozzájárul a tanulók tudásának bővítéséhez, a csapatszellem erősítéséhez, a kreativitás és az innovációs készség fejlesztéséhez.

A versenyt általános iskolás diákoknak (5–8 osztály) szánják. A diákok csapatban dolgoznak mentor (tanár) segítségével. A csapatok 2-4 főből állnak, mindegyiknek egy tervet kell elkészíteni, melyben bemutatják ötletüket, vállalkozásukat. Az idei versenyre egy olyan vállalat és termék üzleti tervét kell elkészíteni, amely környezetbarát, egészséges vagy energiatakarékos.

A versenyre november 15-éig lehet jelentkezni a következő email-címen: menedzsment.bajnoksag@gmail.com. Itt fel kell tüntetni a tanulók és a mentor nevét, az osztályt, továbbá az iskolát. A részletes tájékoztatást e-mailben küldik ki a jelentkezőknek. A versenyt november 30-án, szombaton tartják meg Újvidéken, a Sonja Marinković Általános Iskolában (Puškin utca 28.).

Bővebb információk a verseny főszervezőjétől, dr. Muhi B. Béla egyetemi tanártól kaphatók e-mailben, illetve a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete irodájában a következő telefonszámokon: 021/548-259 és 021/479-0640.