2024. április 24., szerda

Eddig 180 cölöp került a földbe

Az év végéig szeretnék befejezni a topolyai fürdő alapozási munkálatait

Topolya közvéleménye fokozott figyelemmel kíséri az egykori Vénusz fürdő helyén zajló építkezést, amely párhuzamosan halad a stadion építésével. A Vénusz esetében egy korábbi építésügyi szakvélemény alapján kiderült, hogy elengedhetetlen a leendő épületegyüttes alapjait cölöpökre építeni, hiszen az előző, széles körben népszerű fürdő végzetét is a területre jellemző ingoványos talaj okozta. A Vénusz helyén zajló építkezésre látogatott pénteken Kislinder Gábor és a községi tanács küldöttsége. Kislinder reményét fejezte ki, hogy 2021 elejére már a birtokukba vehetik a rekreációs központot a topolyaiak.

Kislinder Gábor községi elnök megtekinti a munkálatokat (Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana)

Kislinder Gábor községi elnök megtekinti a munkálatokat (Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana)

- Naponta 10-12 cölöp készült el, jelenleg körülbelül 180 cölöp erősíti a talajt. A munkálatok ezen része 44 millió dinárba kerül, és ebből eddig mintegy 30 milliót költöttünk el. Jelenleg a cölöpök tetejének a tisztázása, a vasakon keletkezett sérülések kijavítása zajlik. Terveink szerint ezt a szakaszt szeretnénk még az idén befejezni, mivel a munkálatok jól haladnak, és az időjárás is kedvez – tette hozzá Kislinder, aki elmondta azt is, hogy a most zajló munkálatok után kerül sorra a szigetelés és az alapozás.

- Az építkezés következő, várhatóan januárban kezdődő szakaszára is előirányoztuk a költségvetésben az anyagi hátteret. A jelenlegi szakaszra eredetileg előirányozott költségeinket mintegy 20-25 millió dinárral növelte az, hogy cölöpöket helyeztünk le a mélybe. Viszont, ha hosszú távon gondolkodunk, akkor beláthatjuk, hogy csak ez volt a megoldás – hangsúlyozta a községi elnök, és elmondta azt is, hogy az építkezés összértéke az előzetes számítások szerint mintegy 800 millió dinárt tesz ki.