2024. március 28., csütörtök

Nagy élmény volt

Lego-mesterekkel beszélgettünk

A Topolyai Nikola Tesla Általános Iskolából három csapat vett részt a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon megrendezett World Robot Olympiad országos döntőjén, ahonnan két első és egy harmadik helyezéssel tértek haza. A fiatal robotépítők meséltek lapunknak élményeikről.

Sok nyereménnyel és még több élménnyel lettek gazdagabbak (Tóth Bálint felvétele)

Sok nyereménnyel és még több élménnyel lettek gazdagabbak (Tóth Bálint felvétele)

– Nagyon érdekes volt a verseny. Darabokból kellett összeállítanunk a Lego-robotot, a felnőttek nem segíthettek nekünk. Voltak rajta szemek, lámpák, kerekek motorral. Egy térképen, az okos városban kellett végig vezetni amit építettünk, először el kellett vinnünk a diákokat jelképező kis építőkockákat a házukból az iskolába, majd kellett nekik gyümölcsöt is vinnünk a robottal, végül a töltőállomáson kellett leparkolnunk – mesélték a harmadik helyezett Nyuszik csapat tagjai, Námesztovszki Sára, Námesztovszki Bence és Virág Zolna.

A Manók csapat tagjai így emlékeznek vissza az eseményre:

– Nem volt idegeskedés, mindenki vidám volt, az építés közben sokat beszélgettünk a többi csapattal is, nagyon jó volt, hogy együtt dolgoztunk, nem önállóan. Kitaláltuk, hogy mi nem egyenként szállítjuk el a gyerekeket az iskolába, inkább összegyűjtöttünk mindenkit, így egyszerre értek az iskolába – számolt be Zsiga Dániel, Kisimre Aina és Lackó Máté, akik első helyezést értek el.

Az ötödikesek kategóriájában a szintén aranyérmes Balázs Horváth Ábel és Fenyvesi Gergő is sikeresen oldotta meg a problémákat. – Lánctalpas robotot építettünk, de nem volt elég pontos az irányítás, ezért utolsó pillanatban lecseréltük kerekekre a meghajtást. Nem bántuk meg, sok pontot szereztünk így! – mondták a fiúk.