2024. április 25., csütörtök

Autóbusz és gépkocsi ütközött Szabadkán

Ez volt a harmadik közlekedési baleset a héten, amelynek egyik résztvevője a helyi utasszállító közvállalat járműve

A délelőtti órákban a Szerb sor városrészben személygépkocsival ütközött a Subotica-trans Közúti Utasszállító Közvállalat egyik városi vonalon közlekedő autóbusza.

A Subotica.com hírportál értesülései szerint ketten megsérültek és nagyobb anyagi kár is keletkezett. A hírek szerint a gépkocsiban két egészségügyi dolgozó utazott. Ők szerezték a legsúlyosabb sérüléseket, ezért a helyi közkórházba szállították mindkettőjüket. Az autóbuszban megsérült utasokat a helyszínen ellátták, nekik nem volt szükségük további kezelésre. A helyszínre a tűzoltókat is kivezényelték, mivel a sajtóértesülések és a helyszínen készített fényképek szerint a gépjármű annyira „összegyűrődött”, hogy alig lehetett kiemelni belőle az egyik utast.

Ez a harmadik közlekedési baleset a héten, amelynek egyik résztvevője a helyi utasszállító közvállalat járműve. Tegnap a kora délutáni órákban a Majsai hídnál ütközött az egyik autóbusz egy személygépkocsival, ebben a balesetben csak anyagi kár keletkezett, míg szerdán a 77 éves D.B. a busz alá sodródott. Az értesülések szerint az idős asszony éppen leszállt volna az autóbuszról, amikor a jármű ajtaja becsukódott és az asszony keze beszorult. A jármű sofőrje későn vette észre a történteket, és elindult. A helyszínre érkező tűzoltók az autóbuszt emelővel megemelve igyekeztek lehetővé tenni az áldozat kiszabadítását. A nőt életveszélyes állapotban a szabadkai Közkórházba szállították.