2024. április 24., szerda
BALKÁN-BAJNOKSÁGOK

Birkózásban érmek

A bolgár Panagyuriste városában zajlik a Balkán-bajnokság a junior, a serdülő és az U15-ös birkózókorosztály részére. A juniorok mezőnyében a magyarkanizsai Fábián Anna (59 kg) török ellenfél legyőzésével (4:0) görög ellenféllel birkózott a döntőben, s egy pontgazdag és fordulatos mérkőzésen 14:10-re kikapott, így ezüstérmes lett. Ilyen veretű medált nyert a belgrádi Branko Kovačević (82 kg) is, aki török és bolgár ellenfélt vert meg, de a másik bolgárral már nem bírt a fináléban. A 72 kg-ban a szintén fővárosi Elmaz Hasanović bronzérmes lett, s ebben a súlycsoportban versenyzett a zentai Pintér Áron is.

Tegnap az U15 kezdte meg a küzdelmeket öt zentaival, Velez Petrával, Vámos Antallal, Pék Zalánnal, Berkec Dejannal és Berkec Dániellel, a felsőhegyi Vuković Márió pedig a serdülőknél lép majd szőnyegre.

Sportmászás: Bognár bajnok

A Spartacus Hegymászóklub sportmászói jól szerepeltek a válogatott színeiben Szkopjéban a Balkán-bajnokságon. A nők mezőnyében Bognár Nóra ezúttal is legyőzhetetlennek bizonyult, míg Stella Latoš a 4. helyen zárt. A fiúk mezőnyében Maksim Purlija és Damjan Rapić kiválóan másztak, de kategóriáikban a gyorsaság döntött, és másodpercekkel lemaradtak a dobogóról, így Purlija a 4., Rapić pedig az 5. helyen végzett.