2024. április 25., csütörtök

Külhoni hallgatók jelentkezését várják

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága A mi történetünk címmel szakmai hétvégét és továbbképzést szervez külhoni magyar főiskolai és egyetemi hallgatók számára 2019. november 22-e és 24-e között Egerben.

A rendezvényre a magyar nemzetet érintő legfontosabb kérdések iránt fogékony külhoni magyar főiskolai és egyetemi hallgatók jelentkezését várják, akik szülőföldjükön tervezik jövőjüket. A szakmai hétvégén 80 fő vehet részt a szomszédos országokból, akiknek részvételét a Nemzetpolitikai Államtitkárság biztosítja. A jelentkezési határidő 2019. október 30.

A hétvége során a fiatalok előadásokon és kerekasztal-beszélgetéseken vesznek részt a konferencia központi tematikájához kapcsolódóan, melynek keretében közelebbről megismerkedhetnek a történetmesélés műfajával, valamint számos Kárpát-medencei történettel. A hétvége középpontjában az áll, hogy miként lehet a magyarság össznemzeti teljesítményét az egyéni és közösségi történetek mentén elmesélhetővé és átélhetővé tenni.

A hallgatók szakmai képzése mellett a rendezvény célja, hogy elősegítse a Kárpát-medencében élő magyar fiatalok közötti kapcsolatok erősítését.

A jelentkezéssel és a szakmai hétvégével kapcsolatos további részletek elérhetők a www.kulhonimagyarok.hu oldalon.