2024. április 24., szerda

Újjáépítik a klinikákat

Jóváhagyta a tartományi kormány, hogy a Vajdasági Klinikai Központban felújítsák a belgyógyászati klinika épületét. A Szerb Köztársaság Közbefektetési Irodája erre a célra 547,5 millió dinárt különített el a köztulajdonban levő oktatási, egészségügyi és szociális védelmi létesítmények felújítására vonatkozó program keretében.

Szintén tartományi kormányhatározat alapján megkezdődhet az idegsebészeti, az érsebészeti és az aneszteziológiai klinikák közös épületének felújítása, ami 213,9 millió dinárba kerül, és magában foglalja a külső és belső munkálatokat, valamint a víz- és hőszigetelést is.

A tartományi költségvetésből 25,8 millió dinárt fordítanak a boldogasszonyfalvi (gospođinci) Žarko Zrenjanin Általános Iskola karbantartására, és 4 millió dinárt a vrdniki Milica Stojadinović Srpkinja Általános Iskola jazaki épülete tetőszerkezetének megjavítására.

Palánka községnek a tartományból 17,4 millió dinárt utalnak át a gajdobrai sportcsarnok felújítására, Verbásznak pedig 13,9 millió dinárt, hogy bevezesse a gázt a Július 4-e Szakközépiskolába, a Svetozar Miletić Általános iskolába, valamint a Poletarac óvoda egyik épületébe. Az újvidéki Jovan Jovanović Zmaj Gimnázium 7 millió dinárt kap a geotermikus energia fűtésre és hűtésre való felhasználását előirányzó projektum megvalósítására.