2024. április 24., szerda

A modern táncosok találkozója

A Rhythmical Dance Festivalon több mint kétszáz fellépőt láthatnak az érdeklődők

Vasárnap 18 órától rendezik meg a Rhythmical Dance Festivalt a királyhalmi Petőfi Sándor Általános Iskolában. Az eseményen nyolc táncklub táncosai mutatkoznak be. A rendezvény a királyhalmi Rhythmical Dance Club szervezésében valósul meg. A részletekről Varga Zsuzsannát, az RDC vezetőjét kérdeztük.

– A Rhythmical Dance Festival egyesületünkről, a Rhythmical Dance Clubról kapta a nevét. A rhytmical ritmikust jelent, és ebbe a fogalomba minden modern tánc belefér. A rendezvényt először 2003-ban szerveztük meg. Akkor még nem ismertük ezeket a csapatokat, amelyekkel ma már jó barátságot ápolunk. Annak idején teljesen ismeretlenként hívtam fel őket, és mindegyik egyesület elfogadta a meghívást. Később minket is visszahívtak az ő rendezvényeikre. Tizenhat éve jó kapcsolatot ápolunk ezekkel az egyesületekkel. Azóta bővült a meghívottak köre, de sajnos több tánccsoport megszűnt. Az idén nyolc egyesület csaknem 220 táncosa lép fel a királyhalmi általános iskola tornatermében. A csapatok hiphop, break, funky, show-tánc, latin-amerikai és kortárs tánc koreográfiákat fognak bemutatni – tudtuk meg Varga Zsuzsannától.

Fellépnek a péterrévei dr. Kiss Imre Művelődési Kör, a bajmoki Medžik, a moholi–zentai Merkur/Midnight, az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, a Szegedi Táncművészeti Iskola, az adai The E-Squad, a szabadkai Tornado és a királyhalmi Rhythmical Dance Club táncosai. A belépőjegy felnőtteknek 150, gyerekeknek 100 dinárba kerül. A belépés az óvodás és az annál kisebb gyermekek számára ingyenes.