2024. április 25., csütörtök

Feltöltötték a távhővezetékeket

Hamarosan kezdődik a fűtési idény

Napokon belül, október 15-én hivatalosan is megkezdődik a fűtési idény. Az óbecsei Toplana Közvállalat ma úgynevezett „hideg” teszttel ellenőrizte a rendszer működését, ennek keretében a vállalat munkásai feltöltötték és nyomás alá helyezték a távhővezetékeket, az alállomásokat és az ügyfelek központi fűtésberendezéseit. Hétfőn már „meleg” próba lesz, akkor a távhőtermelő berendezés, a vezetékrendszer és a hőállomások működését teszik próbára a szakemberek.

Tekintettel arra, hogy a távfűtési rendszer több hónapon át nem üzemelt, a próbák során előfordulhat szivárgás mind az épületekben lévő fűtőállomásokon, mind a polgárok radiátoraiban, ezért a vállalat illetékesei arra kérik a felhasználókat, hogy a következő napokban figyeljenek oda erre!  Amennyiben valaki szivárgást észlel a radiátorokon, az alállomásokon vagy a hálózaton, értesítse a Toplana Közvállalat műszaki szolgálatát a 6915-470-es vagy a 6912-761-es telefonszámokon.

Bár a fűtési idény hivatalosan október 15-én kezdődik, a Toplana előbb is üzembe helyezheti a rendszert – ennek feltétele az, hogy három egymást követő napon 21 órakor a külső hőmérséklet ne haladja meg a 12 Celsius-fokot.