2024. április 19., péntek
EURÓPA-LIGA

Újra a bolgárokkal

Az idei európai kupaszezon során már harmadik alkalommal találkozik a Ferencváros a bolgár bajnok Ludogoreccel, a Zöld Sasok ma kora este (18.55) az Európa-liga H csoportjának második fordulójában a Groupama Arénában látják vendégül az ismerős riválist. Szerhij Rebrov együttese július derekán a Bajnokok Ligája selejtezőjének első körében mérte össze erejét a Ludogoreccel, s akkor kettős sikerrel (otthon 2:1, idegenben 3:2) jutott tovább a magyar fél, amelyet két körrel később a horvát Dinamo „taszított” az El-be.

Rebrov csapata a Kisvárda felett aratott minimális arányú győzelemmel hangolt hétvégén az El-re. Az ukrán mester rámutatott, a mostani összecsapás más lesz a bolgárokkal, hiszen időközben elrajtolt az NB I., egyes játékosai pedig nincsenek még hozzászokva ekkora terheléshez, heti két tétmérkőzéshez.

A Ferencváros egy győzelemmel a másik találkozó (CSZKA Moszkva–Espanyol) eredményétől függetlenül a csoport élére ugrana, hiszen az előző körben az Espanyol vendégeként 1:1-et játszott, míg a Ludogorec váratlan, 5:1-es kiütést vitt be az oroszoknak.

Nem lesz könnyű dolga a Partizannak, amely az L kvartettben az Asztana vendége lesz (18.55). A kazahok a nyitókörben semmiféle veszélyt nem jelentettek az Old Traffordon a Manchester Unitedre, ám mindössze egyszer kapituláltak, ami intő jel lehet a Savo Milošević irányította fekete-fehéreknek. A Partizan két hete Belgrádban engedte kicsúszni a győzelmet a markából, az Alkmaar 2:2-vel szerzett pontot, ezért, bár sok van még hátra a csoportkörből, a Vörös Ördögök borítékolható csoportelsősége fényében fontos lenne az idegenbeli pontszerzés a szerbeknek. A United Alkmaarban vendégeskedik.

Az este érdemes lehet még figyelni az APOEL-t fogadó El-rekordbajnok Sevillára, valamint a Feyenoord–Porto, az Arsenal–Standard és a Lazio–Rennes mérkőzésre.