2024. március 29., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Szalah kétszer csengetett

Szalah eleganciájával nem tudott mit kezdeni a salzburgi védelem (Fotó: Beta/AP)

Szalah eleganciájával nem tudott mit kezdeni a salzburgi védelem (Fotó: Beta/AP)

Első vereségét szenvedte el az idei szezonban a Salzburg. Az osztrák bajnokság éllovasa szerdán fantasztikus mérkőzést játszott a BL-címvédő Liverpoollal, de Szoboszlaiék hiába álltak fel a padlóról, és egyenlítettek ki 0:3-ról, a végén mégis Jürgen Kloppék örülhettek. Bő félórányi futball után úgy tűnt, Mané és társai jóváteszik az első körös botlást, de a vendégek Hwang, Minamino és Håland góljaival egalizáltak. A mindent eldöntő találatot Mohamed Szalah szerezte a 69. percben. A csoport másik meccsén a Napoli idegenben nem bírt a Genkkel. Az F jelű négyesben is izgalmas párharcok alakultak ki: a Slavia Praha ugyan az első félidő végén hátrányba került a Dortmund ellen, a végsőkig esélyes volt a pontszerzésre, a 89. percben azonban Hakimi másodszor is betalált, ezzel Lucien Favre legénysége lezárta a meccset. A Barcelona–Inter találkozó valódi rangadót hozott. Antonio Conte milánói fiai már a 2. percben előnyhöz jutottak, a hazaiak láthatóan nem tudtak mit kezdeni a betömörülő Nerazzurival, amely gyors kontratámadásaival többször került ziccerbe. Ernesto Valverde együttese köszönetet mondhat a kapuban álló Marc-André ter Stegennek, a német hálóőr ugyanis mindvégig résen volt, és bravúrt bravúrra halmozott. A szünet után a gránátvörös-kékek magasabb fokozatba kapcsoltak, a hajrában Suárez két villanásával megfordították a mérkőzést.

A H csoportban a Chelsea Willian késői góljával vitte el a három pontot a Lille otthonából, a Valencia pedig szintén otthon nullázódott le. A Denevérek hármat kaptak az Ajaxtól, de a végeredmény csalóka lehet, mert a spanyoloknak számos helyzetük volt, Parejo pedig még egy tizenegyest is elhibázott. Az amszterdamiak kapujában álló André Onana jó párszor csak az utolsó pillanatban tudott menteni.

A Gulácsi Pétert soraiban tudó Leipzig sorozatban második vereségét könyvelhette el, hiszen a Schalke elleni Bundesliga-meccs után ezúttal a Lyon nyert Lipcsében. A franciák két óriási egyéni hibát kihasználva nyertek Németországban.