2024. április 20., szombat

Segítség, hogy segíthessenek

Megújult a máltai szeretetszolgálat dél-dunántúli régiós központja

Befejeződött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) dél-dunántúli régiós központjának 300 millió forintból megvalósuló, hét éven át tartó felújítása Pécsen.

Új tetőszerkezetet kapott az épület (Fotó: MTI)

Új tetőszerkezetet kapott az épület (Fotó: MTI)

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a csütörtöki ünnepélyes átadón emlékeztetett, hogy a magyar kormány csaknem tíz esztendeje döntött úgy, hogy karitatív szervezet munkájának összefogásában segítséget nyújt, és kiemelt támogatásukról gondoskodik. A kabinet célja az volt, jelezte, hogy a segítségre szoruló emberek szervezettebb keretek között és gyorsabban kapjanak segítséget szerte az országban.

Felidézte: az Európai Unióban példa nélkül álló módon hat nagy és három kisebb karitatív szervezet számára 4,5 milliárd forintnyi pályázati támogatást biztosított a kormányzat az elmúlt években. Ezzel egyrészt a szervezetek infrastrukturális fejlődését szerették volna segíteni, egyben lehetőséget kívántak biztosítani új raktárépületek építésére, új, az elesett emberek segítését szolgáló eszközök, felszerelések beszerzésére – hangzott el.