2024. március 29., péntek

Lesz-e változás a milliárdosok klubjának élén?

Megjelentette az amerikai Forbes üzleti magazin a világ leggazdagabb embereit rangsoroló legújabb listáját. Az élen nincs változás: Jeff Bezos, az Amazon alapítója és igazgatója már második éve van a csúcson a maga 114 milliárd dollárt érő vagyonával. Egy éve még 160 milliárdja volt, majd miután elvált feleségétől, kincstárának egy jelentős része elúszott az asszony javára, de továbbra is maradt a csúcson. Bill Gates a második, akárcsak tavaly, ám a vagyoni különbség közöttük drasztikusan csökkent, már csak 8 milliárd dollár.

Jeff Bezos volt felesége, MacKenzie Bezos 36,1 milliárd dollárjával rákerült a leggazdagabbak névsorára, a 15. helyet foglalja el. Rajta kívül még 18-an kerültek rá a milliárdosok listájára, köztük Tim Sweeney programozó, az Epic Games alapítója, Orlando Bravo, az első Puerto Ricó-i születésű milliárdos, aki magántőkével kereskedik, valamint Anthony Wood, a Roku TV smart platform alapítója.

Az exkluzív klubba akkor kerül be valaki, ha legkevesebb 2,1 milliárd dollárja van, ez a nettó érték tavaly óta nem változott. A Forbes-listán szereplők vagyonának nettó átlagértéke 7,4 milliárd dollár, ami 200 millió dolláros növekedést jelent.