2024. április 20., szombat
RÖPLABDA

„Még jobbak leszünk!”

Szeretettel és elismeréssel fogadták az Eb-ről visszatért röplabda-válogatottat

Szeretettel és széles mosollyal fogadták hétfőn este a sport szerelmesei az Európa-bajnok férfi röplabda-válogatottat Belgrádban. Minden korosztály, de elsősorban fiatalok köszöntötték őket a belgrádi városháza előtt. A beléjük vetett hitet a röplabdázó fiúk labdákkal köszönték meg, az épület balkonjáról dobálták be azokat a tömegbe.

Az Európa-bajnok röplabdázók a belgrádi városháza előtt (Fotó: Beta)

Az Európa-bajnok röplabdázók a belgrádi városháza előtt (Fotó: Beta)

Hétfőn Aleksandar Vučić államfő is meghajolt előttük, kijelentvén, Szerbia nem marad adós az aranyért, tegnap pedig Ivica Dačić külügyminiszter diplomata-útlevéllel ajándékozta meg a kiváló sportolókat.

Úgy tűnik, a sportolók egyik legtöbb érzelmet kiváltó élménye mégis a belgrádi képviselőház épületének balkonjára kiállni, hiszen olyankor többezres tömeg fogadja őket. Ezúttal is hatalmas tapssal, transzparensekkel, zászlókkal és fáklyákkal köszöntötték az aranycsapatot, Vuk Todorovićot, Lazar Ćirovićot, Aleksandar Okolićot, Dražen Luburićot, Petar Krsmanovićot, Marko Ivovićot, Nikola Pekovićot, Neven Majstorovićot, Marko Podraščanint, Nikola Jovovićot, Srećko Lisinacot, Aleksandar Atanasijevićet, Uroš Kovačevićet és Nemanja Petrićet, valamint a válogatottat összeállító Slobodan Kovačot. „Ez a serleg a mi ajándékunk nektek, mindent köszönünk, szeretünk benneteket” – mondta Petrić csapatkapitány a szurkolóknak. „Azt gondolom, hatalmas dolgot tettünk, ha már ennyi ember fogadott minket, és közösen ünnepel velünk. Köszönet mindenért a játékosoknak, mindent megteszünk, hogy még jobbak legyünk” – tett ígéretet a szövetségi kapitány.