2024. március 28., csütörtök

Világhírű zongoraművész Szabadkán

Andrej Gugnin vasárnap este lép fel a Városháza dísztermében

Andrej Gugnin világhírű orosz zongoraművész vasárnap este Szabadkán koncertezik. Az esemény kapcsán megtartott sajtótájékoztatón Jasmina Stevanović, városi társadalmi tevékenységügyi titkár, Ana Vrbanec, a Steinway and sons koncertszezon szervezője a Piano Land képviseletében, valamint Dragana Nikolić, a Szabadkai Zeneiskola igazgatónője számoltak be a részletekről.

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a világhírű orosz zongoraművész a szabadkai Városháza dísztermében lép fel. Az idén Londonban, Moszkvában, Tokióban, Belgrádban és más világvárosokban koncertezik, és örülünk neki, hogy sikerült megszervezni ezt a különleges eseményt – szögezte le Jasmina Stevanović.

Ana Vrbanec elmondta, hogy a Steinway and sons koncertszezon során világhírű zongoristákat láthat a szerbiai közönség.

– A szezon első koncertje Andrej Gugnin fellépése lesz. A hangverseny vasárnap 20 órakor kezdődik. Az est folyamán a közönség Chopin 24 prelűdjét és Beethoven 29. zongoraszonátáját hallhatja – emelte ki Ana Vrbanec.

Andrej Gugnin hétfőn a Szabadkai Zeneiskolába látogat, ahol nyilvános órát tart az intézmény diákjainak.

– A Szabadkai Zeneiskola büszke arra, hogy az orosz iskola képviselője jön el hozzánk, hiszen ennek a zongoraiskolának a munkamódszerei a legjobbak a világon. Az óra tanáraink és diákjaink számára is hasznos lesz – hangsúlyozta Dragana Nikolić.

A helyek korlátozott száma miatt előzetes bejelentkezés szükséges. Az érdeklődők pénteken 15 óráig jelentkezhetnek Szabadka Város Protokoll Szolgálatánál a 024/551-219-es és a 024/554-688-as telefonszámokon.