2024. március 29., péntek

Brnabić párttag lesz

A kormányfő még gyorsabb munkát vár el a munkatársaitól

Már többedik alkalommal merült fel a médiában, hogy Ana Brnabić kormányfő mikor válik a Szerb Haladó Párt tagjává. Ezúttal olyan kijelentést tett, hogy szándékában áll beiratkozni a pártba, és mint megjegyezte, erre számos megalapozott oka van – közölte a Beta-hírügynökség. Arról a kormányfő nem nyilatkozott, hogy a párttagságra mikor kerül sor.

Egyes médiumok már korábban is cikkeztek arról, hogy Ana Brnabić párttaggá válik, és megbízható forrásokra hivatkozva kiemelték, hogy erre a párt megalapításának évfordulóján, október második felében lehet számítani.

Annak kapcsán, hogy még a választások előtt módosul a kormány összetétele és több miniszter távozik, Brnabić elmondta, soha nem riadt vissza a kormányátalakítás kérdésétől, csak jelenleg ennél fontosabb a koszovói szerbek helyzetének javítása.

– Nyitott szemmel követem a kormány munkáját a következő hat hónapban, a választásokat megelőzően, hogy lássam, mindenki továbbra is száz százalékban teljesíti-e a kötelezettségeit. Nem lehet lazítani, azt szeretném, ha még gyorsabban folyna a munka – mondta a kormányfő.