2024. április 18., csütörtök

Több mint tíz klubnak adhat otthont

A végéhez közeledik a magyarkanizsai Sport- és Rekreációs Központ felújítása

Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt jártunk a magyarkanizsai Sport- és Rekreációs Központban, egykori nevén a Partizan épületében, hogy megtekintsük a felújítási munkálatok első szakaszának végeredményét.

Az épületen már az utolsó simításokat végzik a szakemberek (Puskás Károly felvétele)

Az épületen már az utolsó simításokat végzik a szakemberek (Puskás Károly felvétele)

Most, egy évvel később arról az örömhírről számolhatunk be, hogy napokon belül befejeződnek a második fázis munkálatai is, és a sportklubok megfelelő körülmények között, kellemes környezetben folytathatják tevékenységüket. Mintegy tizenöt klub tagjai azok, akik rendszeresen ezen a helyen tartják az edzéseiket, így a rossz állapotban lévő épület felújítása régóta indokolt volt, hiszen kihasználtsága maximális. A kivitelező cég a Baupartner, amelynek szakmunkatársa, Remete Norbert elmondta, hogy három hónapon át dolgoztak a második fázison, naponta tizenöt emberrel, hogy októberre teljesen felújított állapotban adhassák át rendeltetésének. Kialakítottak egy különálló tornatermet, továbbá az alsó épületet is teljes egészében felújították. A beruházás mintegy ötmillió dinárba került, aminek az egyik felét a titkárság, a másik felét pedig a magyarkanizsai önkormányzat biztosította.

– Ebben a projektben az egykori nevén Partizan sportközpont belső szárnyának a felújítása és az átalakítása zajlott le. A kezdeti szakaszban megerősítettük az épület alapjait és a falait, a belső válasz- és közfalakat lebontottuk, hogy egy nagyobb helyiséget kapjunk. Így lett egy új öltöző és egy új vizesblokk is. Az épületre 20 centis szigetelés került, illetve a plafonszerkezetét is szigeteltük, valamint a teljes tetőszerkezetet kicseréltük. Most már a vége felé járnak a munkálatok, a belső festésnél tartunk – magyarázta a munkálatok megtekintésekor Remete Norbert.

A munkálatokat megtekintette a magyarkanizsai polgármester, Fejsztámer Róbert is, aki elmondta, hogy egy éve a NIS Kőolajipari Vállalat támogatásának köszönhetően teljes egészében felújították a nagytermet, a második fázisban pedig a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárságnak köszönhetően, valamint az önkormányzat ötvenszázalékos önrészének biztosításával az alsó épületrészt is sikerült teljes egészében felújítani.

– Most már a küzdősportosok is bevonulhatnak az új terembe, és külön edzéseket is tarthatnak, hiszen a központ legnagyobb problémája mindig a térbeosztás volt. Eddig a nagytermen kellett osztozniuk a kluboknak, mostantól azonban a teljes komplexum biztosítja majd számukra annak a lehetőségét, hogy a meglévő sportklubok mellett a küzdősportok egyesületeinek is a székhelyévé válhasson az épület – fejtette ki a Fejsztámer Róbert.

A felújítási munkálatok befejezése után már csak a sportközpont udvara igényel majd komolyabb gondoskodást, ami akár már kisebb munkaakciók révén is megvalósulhat.