2024. április 24., szerda
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Évi horoszkóp

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Kedves tanácsadó, én minden évben megrendelem az évi, vagyis a szoláris horoszkópomat, ami születésnaptól születésnapig tart. Az idei horoszkópomban a tizenegyedik horoszkópházam igen rossz bolygókkal van tele. Úgy írta ön, hogy ez problémákat jelent a baráti körben, betegséget barátaimnak, aggodalmat miattuk, rég nem látott barátokkal fogok találkozni, és jelentheti valamelyik barát elvesztését, akár a kapcsolat elhidegülése miatt, akár másképpen. Nos, ez a másképpen jelentheti-e azt, hogy valamelyik meghal?

– Kedves hölgyem, sajnos jelentheti ezt is, ez is benne van a pakliban, de ez nem muszáj, hogy föltétlenül bekövetkezzen. Hazudnék, ha megnyugtatásképpen azt mondanám önnek, hogy ne féljen, mert ez a fényszög csak betegséget jelent. Jelenthet komoly veszélyt, akár halálos veszélyt is, komoly betegséget, de eltávolodást, halált is. Főleg, ha figyelembe vesszük azt is, hogy a baráti köre nem 20 éves emberekből áll, hanem ezek 40 és 70 év közötti emberek. Igen, itt van az ön szoláris horoszkópja. A tizenegyedik ház a barátokat jelenti, ez a legfőbb jelentése. A Bak jegyében kezdődik, s a Bak jegyének uralkodója a Szaturnusz. Aki egy kicsit is konyít az asztrológiához, az tudja, hogy a Szaturnusz nem sok jóval kecsegtet, ez a felelősség, a hidegség, a megbetegedés, a gátlások bolygója. Hosszantartó betegségeket hoz, emellett elhidegülést és problémákat. Ráadásul a Szaturnusz pont itt helyezkedik el, a 11. házban, együttállásban van a déli holdcsomóponttal, ami karmikus és veszélyes jelleget is ad neki, ráadásul a Plútó is itt helyezkedik el. A megnyugtató az, hogy a Szaturnusznak is és a Plútónak is szép fényszöge van. A Plútó legjobban a halállal, a műtéttel, a regenerációval és a gyökeres változásokkal van összekapcsolva. Ezek a fényszögek szerint szerintem csak az a barátja halhat meg, akinek a halál már tényleg csak megkönnyebbülést hozna, a többinél ott a regeneráció, a műtét, amely sikert hoz. A Bak jegye a horoszkóp 12. házának is az uralkodója, nemcsak a 11. házé, ezért e két horoszkópház témája is össze lesz kapcsolva. Ez jelentheti a barátunk kórházban való tartózkodását, a barátunk gondját, titkát, a barátunk pénzbeli problémáját is, mivel a 12. ház kórházat, problémát, titkot jelent, egy másik számítás szerint a barátunk pénzét is jelenti. S mivel a Szaturnusz itt is az uralkodó, ezek szerint a pénzhiány is jelen van.

– Figyeljen csak, fél év már eltelt ebből az időből. Olyan magányosnak és frusztráltnak (tudom, ez is a Szaturnusz egyik megnyilvánulása) éreztem magamat egy hétvégén, a legjobb barátaim pedig el voltak foglalva, ezért úgy döntöttem, hogy elutazom egy régi barátnőmhöz, akivel már nagyon régen nem tartottam a kapcsolatot. Hála a Facebooknak, ismét fölvehettem vele a kapcsolatot, mert a régi telefonszámán már nem jelentkezett. Elutaztam hozzá, s kicsit már kezdtem haragudni rá, amikor azt mondta, hogy nem tud elébem jönni, jöjjek taxival, megadta az új címét, mert már máshol lakott, nem ott, ahol utoljára találkoztunk. Mégis elmentem, mert ahogy írta, nagyon várja a találkozást. De hát akkor miért nem jön elébem? Nos, mankóval várt a 45 éves, megviselt arcú barátnőm, aki ráadásul a negyedik emeleten lakott, ahol nem volt lift.

– A liftet is a 12. horoszkópház jelenti, tehát ott a Szaturnusz, hiány van belőle. Folytassa!

– Pár hónapja iszonyú fájdalmai vannak, s akkor várta a sort a gerincműtétre, mert nem volt elegendő pénze, hogy magánklinikán műttesse meg magát. A gerinc is a Szaturnuszhoz tartozik, ami még jobban erősíti ezt az előrelátást. S itt a pénzhiány is. Azóta már megműtötték, ám 4 hónapig szenvedett, a legerősebb fájdalomcsillapítókat szedte. Nos, mindjárt önre gondoltam, amikor megláttam őt, s úgy gondoltam, be is teljesedett a jóslat. Ám itt nincs még vége. Alig telt el néhány hét, jelentkezett az egyik barátom, hogy nagy problémái vannak, elkezdett fogyni, az orvosok nem találják a betegség okát.

– Tehát a 12. ház a titkok háza, rejtve van a betegség oka. A Szaturnusz pedig a soványságot, a megviseltséget is hozza. Folytassa!

– Tehát, ő is volt kórházban, ám most otthon van, nem találták meg a baját, várnak még egy leletre, de ő napról napra soványabb, szinte elfogyik. Meglátogattam, mert hallottam a hangján, hogy komoly az ügy, s nem ismertem fel, amikor megpillantottam. Remélem, meggyógyul. A májával is gond van.

– Sok esély van rá, mivel a máj regenerálódik, s a Plútó jó fényszöge ezt meghozhatja, vagyis valószínűleg meg is hozza.

– Nagyon remélem. A minap pedig egy régi barátnőmről hallottam hírt. Ő már ágyban fekvő egy ideje, s a helyzete és egészsége egyre rosszabodik. Igen elszomorító. Nála már a gyógyulás nem lehetséges. Az egyik barátomnak a felesége pedig komoly betegségben szenved. Egy másik barátnőmnek gyomorproblémái vannak, ám párja megköveteli a süteményeket és a finom ételeket, ő pedig morgolódva, de tudván mi a kötelessége...

– Kötelesség egyenlő Szaturnusz...

– ...háziasszonyként elkészíti, s szenved, ha nem eszik belőle, de szenved akkor is, még jobban, ha eszik. Nos, van még egy barátom, aki túlzott felelősségtudatból, igen, ismét Szaturnusz, túl sokat dolgozott azon, amin már talán nem kellett volna, s beszakadt az egyik lába alatt a szennygödör. Gondolom, ez akár halálos veszélyt is jelentett. Ekkor természetesen megfájdult az a lába, amelyik már máskor is problémás volt.

– A Plútó a szennygödröt is jelképezi.

– Most kell találkozzak egy külföldi barátnőmmel, csak annyit mondott, hogy sok változás volt azóta, amióta nem találkoztunk, remélem, nála nincs baj, esetleg már elmúlt. Azt szerettem volna kérdezni, hogy a barátokon kívül mire hat ki még ez a fényszög a születésnapomig?

– Ha van menye, veje, akkor azokra is, főleg az első gyermeke párjára, ezenkívül a társadalmi változások és a nyugdíj sem sok jóval kecsegteti önt, álmai megvalósítása késik, keresete csökken, ám egy régi álmát valóra válthatja, természetesen késéssel. Ha párjának van gyermeke, mely nem az öné, nála is lesz nehéz időszak ebben az évben, az ön anyukájának vagy apukájának helyzete is rosszabbodik.

– Lehet-e megfékezni ezeket a negatív dolgokat, akár a barátokkal kapcsolatban, akár elképzeléseimmel?

– Enyhíteni lehet talizmánokkal, főleg ha ők hordják maguknál, de a teljes kiküszöbölése azért nem valószínű, mert a déli holdcsomóponttal van együtt a Szaturnusz. Ez pedig a karmikus, a sorsszerű, az elrendelt dolgok közé tartozik, ez egy kereszt, amit egy jó ideig cipelni kell. Ezekből a helyzetekből tanulni kell, barátainak is, valószínűleg önnek is, mert az ön horoszkópjában jelentek meg.