2024. április 20., szombat

Török csuklósbuszokat vásárol a közlekedési vállalat

A Városi Közlekedési Közvállalat egy megismételt versenypályázaton sikeres ajánlatot kapott új autóbuszok vásárlására.

A Városi Közlekedési Közvállalat járműparkja hamarosan 20 új autóbusszal bővül (Ótos András illusztrációja)

A Városi Közlekedési Közvállalat járműparkja hamarosan 20 új autóbusszal bővül (Ótos András illusztrációja)

A pályázaton nyertes belgrádi M. P.. N. Promet vállalat a Városi Közlekedési Közvállalattal kötött szerződés értelmében 20 csuklós autóbuszt biztosít a városnak 606.756.000 dinárért, a járműveket a törökországi BMC gyártól szerzi be. A beszerzési határidő 180 nap. A versenypályázaton a Mercedes képviselőjeként a Star import vállalat is részt vett, de nem nyújtottak be árajánlatot.

Emlékeztetőül, az első versenypályázat kiírása után, a Mercedes gyártmányú autóbuszok vásárlására tett ajánlatot az önkormányzat nem fogadta el, mert a járművek beszerzésének a határideje több volt 180 napnál, és az áruk is jóval magasabb volt a felbecsült értéknél. A törökországi ajánlatot a műszaki dokumentáció hiányossága miatt utasította vissza a versenypályázatot elbíráló bizottság. A közlekedési közvállalat a legújabb autóbuszok beszerzésével lezárta azokat a versenypályázatokat, amelyeknek keretében 50 földgázüzemű (CNG) városi autóbuszt vásároltak (20 csuklós és 30 kéttengelyes járművet).

A harminc, háromajtós autóbusz beszerzésére vonatkozó szerződést már előzőleg aláírták a Star import vállalattal, ennek összértéke 682,2 millió dinár – olvasható a 021.rs hírportálon. Ezek az autóbuszok februárban érkeznek majd Újvidékre. A közlekedési közvállalat járműparkja felújítási projektumának keretében az előző szerződésekkel összhangban, december végéig 13 autóbusz érkezik meg székvárosunkba. Ebben az esetben Mercedes járművekről van szó, amelyeknek beszerzési értéke 287,6 millió dinár. A vállalatba már megérkezett 4 minibusz, ezek már közlekednek a városban, és további négy érkezik belátható időn belül.

A közvállalat bejelentette, hogy újabb versenypályázatot írnak ki 25 autóbusz és 5 csuklósbusz beszerzésére, ezeket az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank hiteléből vásárolják majd meg.