2024. április 20., szombat
NBA

Jokić a hetedik

A jelenleg hetedik legjobb NBA-játékosnak választotta meg Nikola Jokićot a tengerentúli ESPN sportmédiaportál és tévécsatorna. Az indoklás szerint a 24 éves center csapata, a Denver meghatározó játékosa, akinek teljesítményétől az egész Nuggets sikere függ. Jokić centerként is irányítja a játékot, tökéletesen látja át a pályát, az ESPN szerint ha tovább fejlődik, azzal komoly bajnokesélyessé teheti a Denvert.

A szerb kosárlabdázó a top 10-ben Paul George-ot (10.), Damien Lillardot (9.) és Joel Embiidet (8.) is megelőzi, előtte pedig a legnagyobb szupersztárok szerepelnek: Steph Curry a hatodik, Anthony Davis az ötödik, James Harden a negyedik. Az előző két évben listaelső, összesen hétszer legjobbnak választott LeBron James a harmadik. A második Kawhi Leonard, az első Giannis Antetokounmpo lett.

Kobe nincs a tízben

Az ESPN aktuális listájával egy időben a rangos Bleacher Report az NBA történetének 50 legjobb játékosáról állított össze rangsort. Nem számít nagy meglepetésnek, hogy az első helyet Michael Jordan nyerte el a magazinnál, a második helyre LeBron James került. A top 5-öt Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson és Larry Bird egészíti ki, az első tízest pedig Shaquille O’Neal, Tim Duncan, Bill Russell, Wilt Chamberlain és Steph Curry teszi teljessé. Érdekesség, hogy az ötszörös NBA-bajnok Lakers-legenda Kobe Bryant csak a 14. az örökranglistán.