2024. április 25., csütörtök

Előkészületek Szlovákiára

Szerbia felnőtt női kézilabda-válogatottja az Eb-selejtezőn Svájc felett aratott fölényes, 35:23-as győzelem után három napot Magyarkanizsán edzőtáborozott, hogy nyugodt környezetben készüljenek fel a szlovákok elleni vasárnapi meccsre. A Ljubomir Obradović szövetségi kapitány vezette szakmai stáb a női csapattal először látogatott el a bácskai városba, ma reggel pedig elindultak Szlovákiába. Živojin Maksić edző elárulta, hogy a remek magyarkanizsai kapcsolatoknak s főként Dukai Ferenc sportszervezőnek köszönhetően korábban már jártak utánpótlás-korosztályú együttesek a vajdasági településen.

Kiválóak a körülmények, természetesen mindent megteszünk annak érdekében, hogy jól felkészüljünk a következő megmérettetésre. A svájciak elleni meccs az elvártnak megfelelően alakult. Törekedtünk arra, hogy minél többen kapjanak játékperceket, és hogy ne csak az Eb-kvalifikációra, hanem a decemberben rajtoló vb-re is felkészítsük a sportolókat. Remélhetőleg Szlovákiában is sikerrel vesszük az akadályt, hogy jó érzéssel folytassuk márciusban a selejtezőkört. A célunk egyértelműen a kontinensviadalra való kijutás – mondta Maksić, aki hozzátette, hogy csütörtökön könnyed gyakorlatokkal pihentek a lányok, az edzés utolsó felében pedig fociztak a kézisek.

A levezetés mellett nagy hangsúlyt fektettünk a taktikai részletekre is, hogy időben kidolgozzuk a stratégiát a holnapi találkozóra – zárta mondandóját az edző.

Ana Kojić Svájc ellen debütált a válogatottban, s rögtön két góllal hálálta meg a bizalmat.

Fantasztikus érzés volt pályára lépni, és tétmeccsen képviselni Szerbia színeit. Hálával tartozom a szövetségi kapitánynak, és csak remélni tudom, hogy a lehető legjobb teljesítménnyel rászolgáltam a bizalomra. Nem becsültük le a svájciakat, ezért is lett ilyen meggyőző a győzelem. Szlovákia ellen nehezebb lesz, de idegenben is teljes erőbedobással küzdünk majd. Érezhetően jó a hangulat a csapatban, ezért az előkészületek is remek ütemben haladnak – számolt be tapasztalatairól Kojić.

A magyarkanizsai házigazdák elmondták: már kilenc éve aktívan tevékenykednek a kézilabda világában.

Kiváló a kapcsolatunk a Szerbiai Kézilabda-szövetséggel. Minden korosztályból érkeznek hozzánk kézilabdázók, hogy a gyógyfürdő területén készüljenek fel a nagyobb versenyekre. Úgy gondolom, hogy ez hatalmas elismerés mind a városnak, mind pedig az itt dolgozó sportmunkásoknak, és folytatni kívánjuk az együttműködést – nyilatkozta Dukai Ferenc, majd elárulta, nem titkolt álmuk, hogy 2020 decemberében Magyarkanizsán és Zentán szeretnének tető alá hozni egy férfi kézilabdatornát, amelyen Jugoszlávia utódállamai vennének részt.