2024. március 29., péntek
VÍZILABDA

Főtáblán az OSC!

A férfivízlabda Bajnokok Ligája harmadik s egyben utolsó selejtezőköre után teljessé vált a legrangosabb nemzetközi kupasorozat főtáblájának mezőnye. A budapesti OSC a végső akadályt is sikeresen vette, a Vad Lajos irányította budapesti együttes kettős győzelemmel – hazai pályán 11:3-ra, idegenben pedig 7:6-ra nyert a görög Vouliagmeni ellen – jutott a főtáblára, így idén három magyarországi csapat szerepel a BL-ben (a Szolnok és az FTC alanyi jogon indulhat).

A szerbiai csapatok már korábban búcsúztak az európai porondtól, így a regnáló vízilabda-nagyhatalomnak szégyenszemre nem lesz képviselője sem a BL, sem pedig az Európa-kupa küzdelmeiben.

BL főtábla, A csoport:Barceloneta (spanyol), Olimpiakosz (görög), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Szolnok,Jadran Split (horvát), Spandau 04 (német), Jug (horvát), Sintez (orosz). B csoport: FTC, Mladost (horvát), Pro Recco (olasz), Terrassa (spanyol), OSC, Hannover (német), Marseille (francia), Dinamo Tbiliszi (grúz).

A nyolcas döntőt jövő év júniusában rendezik, házigazdája a Pro Recco lesz, így az olasz együttes mellett a B csoportból három csapat jut tovább. A tervek szerint a finálénak Rapallo ad majd otthont.