2024. április 16., kedd
NAGYBECSKEREKI VÍZGYÁR

(Most) az átvételi bizottságra várnak

Ez év június eleje, aztán vége, július közepe, majd annak a vége. Ana Brnabić miniszterelnök is adott egy tippet, azonban annak az időpontja szintén lejárt. Újabban szeptembert emlegetik a nagybecskereki vízgyár hivatalos átadásának a dátumaként, de egyre valószínűbb, hogy ezt az időpontot is túllépik majd.

Pedig lassan két hete annak, hogy a városi vízvezeték-hálózatban a vízgyárban megtisztított víz csordogál. Ráadásul a vízgyár illetékesei szerint minden vízminta azt mutatta, hogy az megfelelő minőségű.

Akkor miért szükséges tovább várni a berendezés hivatalos üzembe helyezésére? Elsősorban azért, mert a víz elemzésének a hivatalos eredményeit továbbra sem erősítették meg releváns laboratóriumokban. Másrészt pedig az önkormányzat a közelmúltban létrehozott egy négytagú bizottságot (ketten a Városi Vízművekből, egy-egy tag pedig a vízgyárból illetve az önkormányzatból való) azzal a feladattal, hogy jóváhagyja a kapacitás üzembe helyezését. Egyelőre ez a bizottság (amely megalakításáról szóló határozat szeptember 5-én jelent meg a város Hivatalos Lapjában) nem kezdte meg tevékenységét.