2024. március 29., péntek
KREATÍV PERCEK

Vintage világ

Segít a lakberendező!

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá…

A ma oly népszerű minimál stílus mellett mindig felüdülés, ha mást kell terveznem. A szoba tulajdonosa a vintage stílus hű híve. A kedves kis bútorok letisztult világát kicsit megbolondítottuk a zöld indás tapétával és némi fehérre festett téglával az egyik falon.

A szoba tulajdonképpen vendégek fogadására szolgál majd, de esti tévénézésre, dolgozószobaként, esetleg vendégszobaként is funkcionálnia kell, ezért kihúzhatós kanapéra van szükség. Tehát fontos volt, hogy elférjen egy kanapé és egy fotel, a médiafal és a tulajdonos munkarészlege, hiszen otthonról dolgozik. A könyvek tárolására is nagy hangsúlyt fektettünk, mivel a tulajdonosnak sok könyvet kell eltárolnia. Amellett minden a kényelemről és a meghittségről kell hogy szóljon.

A pasztell kékes és zöldes árnyalatokat a fehér bútorokkal ellensúlyoztuk, ehhez az eredeti parketta is hozzájárul. A nagyméretű ablak és a balkonajtó rengeteg természetes fényt biztosít a szobában, ugyanakkor az esti hangulatfényekről is gondoskodtunk mennyezeti spotlámpák formájában.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Leveleiket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.