2024. április 24., szerda
ZOMBORI VÁROSI KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Megszavazták a pótköltségvetést

A zombori városi képviselő-testület legutóbbi ülésén költségvetési kérdések domináltak, a kezdet és a befejezés pedig kellemetlen hangütést nyert.

A szerdai értekezlet előtt kiderült, hogy az ülést a TV K54 televízió csak hang nélkül tudná közvetíteni, ezért Dunja Prokić ellenzéki képviselő az ülés kezdetének elhalasztását kérte, mondván, a polgároknak tudniuk kell, és dokumentumnak kell maradnia arról, hogy micsoda átláthatatlan jelentéseket fogad el a testület. Ljiljana Tica, a városi képviselő-testület elnöke, egyben elnöklője komolytalannak nevezte a Szerb–Orosz Mozgalom képviselő asszonyának indítványát.

Napirendre került a város 2018. évi költségvetése zárszámadásáról készült revizori jelentés. Ezzel kapcsolatosan elhangzott, hogy az Állami Számvevőszék fél éven keresztül vizsgálódott, és semmi jelentősebb észrevételt nem tett, amire Dunja Prokić követelte  a szerződéses és specializált szolgáltatásokra vonatkozó tétel részletes felülvizsgálását, mert szerinte erről a kontóról az összegek 10 százaléka a Szerb Haladó Párt számláján köt ki. A revizori jelentést 40 igen és 2 nem szavazattal fogadta el a testület.

Napirendre került az idei költségvetés alakulása az első félév tükrében. A bevételi oldalon az elsődleges tervhez képest 7,8 százalékos növekedés várható, erre alapozva a képviselők 37 szavazattal meghozták az idei első pótköltségvetést.

Számos egyéb téma vitáját követően a testület második alkalommal is bizalmat szavazott Mrákovity Péternek, aki újabb mandátumban láthatja el a Városi Múzeum megbízott igazgatói tisztségét, a Városi Könyvtár igazgatóbizottságában pedig Pelt Ilona helyét Mazalica Auretta veszi át.

Az ülést képviselői kérdés zárta. Željko Pujin arra volt kíváncsi, hogy miért költött Zoran Rus, a Vodokanal Vízművek műszaki igazgatója és a Szerb Haladó Párt vezérszónoka 2018-ban 13.000 eurót utazási költségekre, és hogy mióta végezhet a Vodokanal utasforgalmi szolgáltatást, és miért szállítja ennek a közvállalatnak a járműve a haladó párt tagjait, hogy a Pink Televízió műsoraiban „tapsoljanak”?