2024. március 29., péntek

Đoković indul Tokióban!

Novak Djoković (Fotó: Beta/AP)

Novak Djoković (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković, aki a US Openen sérülés miatt visszalépett a nyolcaddöntőben, bejelentette, hogy indul a jövő heti tokiói 500-as tornán, ahol a benevezési listán szerepel Györe László és Miomir Kecmanović neve is, míg Filip Krajinović második a várakozási listán. Ha Đoković nyerne Tokióban, jelentősen növelné esélyeit, hogy az évet a a ranglista élén zárja.

Dušan Lajović nagy csatában nyerte meg az eső miatt többször is megszakított csengdui nyitómeccset a jó képességű argentin Juan Ignacio Londero ellen, és ma a 2. fordulóban esélyes lesz a Fucsovics ellen váratlan győzelmet ünneplő dél-afrikai Lloyd Harrisszal szemben.

Miomir Kecmanović jól kezdett Csuhajban a veterán Albert Ramos ellen, de az első játszmát 5:3-ról és négy szettlabdáról a rövidítésben veszítette el. A második játszmában a spanyol két breakkel is jobb volt, és magabiztosan jutott a negyeddöntőbe.

Babos Tímea három breakkel indult, de már az első játszma hajrájában látszott, hogy a francia Pauline Parmetier képes lehetne a fordulatra, ami meg is történt, így a magyar befejezte a taskenti szereplést.

Fucsovics Márton a júniusi stuttgarti negyeddöntő óta visszaesett, és a 14 meccséből csak négyet nyert meg. A tizedik vereséget Csengduban a dél-afrikai Harris ellen szenvedte el. Az első játszmában Fucsovicsnak, a másodikban Harrisnak kellett két break, a döntő játszmában a magyar 1:2-nél veszítette el az adogatást, majd 2:5-nél a dél-afrikai újabb breakje a kegyelemdöfés volt.

Andy Murray túljutott Csuhajban Tennys Sandgrenen, ami január óta az első ATP-győzelme. A brit az élő ranglistán az 502. helyet foglalja el, s ha ma a 2. fordulóban legyőzi az ausztrál Alex de Minaurt, a 420. pozíció tájára jut fel, ha pedig meglepetésre serleget nyerne, a 180. helyig haladna.

Az erős összetételű vuhani női torna, amelyen Kerber, Muguruza és Halep már kiestek, elsősorban a ranglista első helyéért folyó küzdelem miatt érdekes Ashleigh Barty és Karolína Plíšková között.