2024. március 28., csütörtök

Ingyenes tanácsadás a gyógyszertárakban

Az érdeklődők a hosszan tartó gyógyszeres kezelés tekintetében kérdezhetik a gyógyszerészeket

Október 2-ig Szerbia 50 településén 170 gyógyszertárban várják a gyógyszerészek ingyenes tanácsadással az érdeklődőket. Ezúttal a krónikus betegségek gyógyszeres kezelése, azaz a hosszan tartó gyógyszeres kezelések lesznek a Biztonságos gyógyszerek mindenki számára elnevezésű tanácsadás témája, derül ki a Szerbiai Gyógyszerészkamara közleményéből.

Szeptember 25. a gyógyszerészek világnapja

Szeptember 25. a gyógyszerészek világnapja

A megmozdulást a gyógyszerészek világnapjának alkalmából szervezik meg. Vajdaságban egyebek mellett Szabadka, Palics, Topolya, Csantavér, Kúla, Újvidék, Zombor, Apatin, Temerin és Nagybecskerek csatlakozott az akcióhoz. Az akcióban résztvevő gyógyszertárak teljes listáját a www.farmkom.rs honlapon találják az érdeklődők.

A Nemzetközi Gyógyszerészeti Szövetség tanácsa tíz évvel ezelőtt határozott arról, hogy szeptember 25. a gyógyszerészek világnapja és ebből az alkalomból különböző megmozdulásokkal mutatnak rá a gyógyszerészek az emberek egészségmegőrzéséhez való hozzájárulására.

A Szerbiai Rádió és Televízió hírösszeállítása szerint tavaly 233 gyógyszerész vett részt a megmozdulásban, míg a tanácsadást 1 745 személy vette igénybe.