2024. április 26., péntek

Nyitott az ajtó a civilek előtt

Az Óbecsei Ifjúsági Szervezet irodájában kaphatnak ingyenes tanácsokat a nonprofit szervezetek

Az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM) ennek az évnek a folyamán havonta egyszer tanácsadást tart a vajdasági civil szervezetek képviselőinek, és az első ilyen eseményre holnap, szeptember 27-én 17 és 20 óra között kerül sor A civil társadalom szervezeteinek projekt alapú finanszírozása címmel.

– Pontosan tudjuk, hogy milyen gondokkal és kihívásokkal küszködnek a közösség érdekében tevékenykedő civil szervezetek. Ezért is gondoltuk úgy, hogy a Nyitott ajtó sorozatunkkal lehetőséget adunk arra, hogy ezeknek a szervezeteknek a munkatársai személyesen is találkozhassanak és tapasztalatot cserélhessenek a szerbiai civil szervezetek erőforrásközpontjának a szakértőivel, azokkal, akik minden bizonnyal hasznos tanácsokkal tudnak majd szolgálni – mondta el érdeklődésünkre Aleksandar Đekić, a BUM elnöke.

A BUM legközelebb október 25-én tart találkozót, aznap 17 órától 20 óráig lehet majd a közérdekű információkhoz való hozzáféréssel kapcsolatos kérdésekről beszélgetni. November 25-én ugyanebben a terminusban a civil szervezetek média- és lakossági kommunikációja lesz a téma, december 16-án pedig, ugyancsak 17 és 20 óra között a civil szervezetek zárszámadásának az előkészítése kerül majd terítékre.

A Nyitott napok elnevezésű sorozat A szerbiai civil szervezetek erőforrásközpontja elnevezésű, az Európa Unió által támogatott projekt része, amelyben a BUM mellett több szerbiai civil szervezet is részt vesz.

Az érdeklődők az office@bum-becej.org címen vehetik fel a kapcsolatot a szervezőkkel. A tanácsadásokat a BUM Fő u. 47. alatti irodájában tartják meg.