2024. április 19., péntek

Kecmanović visszavágott

Miomir Kecmanović 20 éves szerbiai teniszező 6:2-re nyerte az első játszmát a csuhaji ATP-torna 1. fordulójában a norvég Casper Ruud ellen, aki a szettek közötti szünetben feladta a küzdelmet. A belgrádi ezzel visszavágott a római 1000-es tormán májusban elszenvedett vereségért, a 2. fordulóban pedig a 32 éves és a ranglistán 46. spanyol Albert Ramosszal játszik, ami az első meccsük lesz.

Dušan Lajović és az argentin Juan Ignacio Londero meccsét Csengduban az eső többször is megszakította. A leghosszabb szünet a szerb 6:2, 3:4-es vezetésénél következett be, a szerb a második szettet végül elbukta 4:6 arányban, de a harmadikban újra jobbnak bizonyult és 6:4-gyel lezárta a meccset.

A taskenti WTA-torna 1. fordulójában Babos Tímea győzött, Aleksandra Krunić pedig veszített. A magyar két játszmában múlta felül a belga Kirsten Flipkenset, míg a szerbiai súlyos vereséget szenvedett a francia veterán Pauline Parmentier-től. A következő körben Babos éppen a franciával találkozik, aki ellen 2:1-re vezet.