2024. április 25., csütörtök

Đoković beérte Lendlt

Novak Đoković tegnap a 270. hetet kezdte meg a világranglista élén, amivel beérte az öröklistán 3. helyezett Ivan Lendlt, több időt pedig csak Roger Federer (310) és Pete Sampras (286) töltött a lista élén. Đokovićnak még három hétig szavatolt az elsőség, azt követően pedig az ő és Rafael Nadal eredményeitől függ minden. Ha Novak történetesen nem lenne harcképes a sanghaji mestertornára, október 14-én a spanyol nyolcadik alkalommal kerülne a ranglista első helyére, amelyen eddig 196 hetet töltött.

Danyiil Medvegyev megnyerte a szentpétervári tornát, ami idei harmadik, összesen hatodik diadala, míg Metzben idei második, összesen 18. serlegével Jo-Wilfried Tsonga 22 helyet javított, és feltört a ranglista 39. helyére.

A múlt versenyhét második legjobb szerbiai eredménye – Krajinović metzi negyeddöntője után – a 27 éves Danilo Petrović diadala a nagyszebeni challengeren, ami második serlege e rangban, és amivel a 194. helyen először jutott a 200 közé.

A tenisz legtömegesebb és legrangosabb bemutató tornáján, a hétvégén Genfben megrendezett háromnapos Laver-kupán a Nadal, Federer, Thiem, Cicipasz, A. Zverev és Fognini összeállítású Európa-válogatott 13:11-re legyőzte a világválogatottat, amelynek soraiban Kyrgios, Isner, Raonić, Shapovalov, Fritz és Sock kapott helyet. A nevek szerint sokkal erősebb Európa csak az utolsó meccsen, Zverevnek a Raonić feletti diadalával harcolta ki harmadízben is a győzelmet.