2024. április 24., szerda
JÉGKORONG

Gólzáporos fehérvári diadal

Jól kezdte az osztrák jégkorongbajnokságot (EBEL) a legjobb magyar csapat, a Fehérvár AV19. A finn Hannu Järvenpää irányította gárda súlyos klagenfurti vereséggel (0:5) indította az új idényt, ám ebből fel tudott állni: minimális eredménnyel verte a mindig erős Linzet (1:0), a most hétvégi fordulókban pedig előbb a Dornbirn (3:2), majd az Innsbruck (7:6) vérzett el az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, egyaránt hosszabbítás után.

A legutóbbi, gólzáporos meccsen az Innsbruck kezdett jobban, de a magyarok már az első harmadban fordítottak (2:1). Hasonló eredménnyel ért véget a középső játékrész (2:1, 4:2), majd a harmadik harmad elején az amerikai Yogan révén a Fehérvár 5:2-re is vezetett. Az osztrákok ekkor őrült tíz perc során 6:5-re fordítottak, a blamát Szita Donát akadályozta meg három perccel a vége előtt (6:6). A hosszabbítás harmadik minutumában a nap hősévé váló Yogan döntötte el a találkozót.

A Fehérvár tavaly az alapszakasz 6. helyén zárt, a negyeddöntőben 4:2-es összesítéssel kapott ki a Salzburgtól. Az EBEL címvédője a Klagenfurt.

Az EBEL élcsoportja 4 forduló után: Salzburg 9, Graz (–1) 8, Fehérvár 7 pont stb.