2024. április 19., péntek

Fejlesztések az élet több területén

A tartományi és a városi vezetés között szoros az együttműködés  (Fotó: Gergely Árpád)

A tartományi és a városi vezetés között szoros az együttműködés (Fotó: Gergely Árpád)

Hétfőn Szabadkára látogatott Đorđe Milićević, a tartományi kormány alelnöke, aki kíséretével találkozott Bogdan Labannal, Szabadka Város polgármesterével, és meglátogatott három olyan helyszínt, ahol a tartományi kormány támogatásával valamilyen fejlesztés valósult meg, illetve van folyamatban. A tartományi kormány alelnökét Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági titkár, Vuk Radojević mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási titkár, valamint Ognjen Belić tartományi regionális fejlesztési, régióközi együttműködési és helyi önkormányzati titkár kísérte el.

A Mácsvai utcában 400 méteres szakaszon bővítik a szennyvízhálózatot (Fotó: Gergely Árpád)

A Mácsvai utcában 400 méteres szakaszon bővítik a szennyvízhálózatot (Fotó: Gergely Árpád)

A tartományi vezetés képviselőinek első útja a szabadkai Városházára vezetett, ahol a polgármester fogadta őket, és a résztvevők egy zárt körű munkamegbeszélésen vettek részt. A vendégek innen a Žarko Zrenjanin Általános és Középiskolába mentek, ahol a felújított tornatermet tekintették meg. A tartományi sport és ifjúsági titkárság 1,85 millió dinárral támogatta a felújítást, aminek köszönhetően javultak a diákok sportolási feltételei, és a személyes biztonságuk. A Mácsvai utcában a szennyvízcsatorna-hálózat bővítése van folyamatban. A négyszáz méteren megvalósuló beruházás értéke megközelítőleg 17,5 millió dinár, és a tartományi kormány, valamint Szabadka Város egyaránt 50-50 százalékban vállalt részt a finanszírozásában. A tartományi vezetés küldötteinek látogatása a Gerontológiai Központban ért véget, ahol az intézmény igazgatója, Nenad Ivanišević fogadta őket.

Szabadkai körútja végén Đorđe Milićević értékelte a látottakat.

A Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola nagy változáson esett át az elmúlt időszakban (Fotó: Gergely Árpád)

A Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola nagy változáson esett át az elmúlt időszakban (Fotó: Gergely Árpád)

– Az elmúlt három és fél évben rendkívül jó együttműködés alakult ki a tartományi vezetés és Szabadka között. Számos közös beruházást sikerült realizálnunk, és a tartományi költségvetésből ezen időszak alatt több mint kétmilliárd dinár érkezett különféle támogatások formájában Szabadkára. A Žarko Zrenjanin iskolában láthattuk, hogy az intézmény kiválóan működik, és az ott dolgozók magas színvonalon foglalkoznak a gyerekekkel. A szennyvízhálózat bővítésével kapcsolatban el kell mondani, hogy a szennyvízhálózatok hiánya Vajdaság-szerte hatalmas gondot jelent, és ez negatívan befolyásolja bizonyos régiók életminőségét. A Gerontológiai Központtal kapcsolatban csak dicsérő szavaim lehetnek, mivel az igazgató és az itt dolgozók mindannyiunknak példát mutatnak abban, hogyan is kell viszonyulni legidősebb polgártársainkhoz. Tudjuk, hogy az itt dolgozók nem dicsekedhetnek magas fizetésekkel, ennek ellenére maximális odaadással végzik a munkájukat. Bátoríthatja őket, hogy a közeljövőben a szociális ellátás terén dolgozók is fizetésemelésre számíthatnak – fogalmazott a tartományi kormány alelnöke. Emellett elmondta, hogy csupán három helyszínt tudtak megtekinteni, de ezek mellett a város területén számos helyen folynak munkálatok. Milićević kiemelte a palicsi wellnessközpont kialakításán végzett munkálatokat, amellyel a település turisztikai kínálata tovább bővül, illetve azt is kifejtette, hogy keresik a lehetőségeket az ipari övezet bővítéséhez, mivel az újabbnál-újabb befektetők érkezésével a rendelkezésre álló földterület kezd betelni.

A Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola nagy változáson esett át az elmúlt időszakban (Fotó: Gergely Árpád)

A Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola nagy változáson esett át az elmúlt időszakban (Fotó: Gergely Árpád)

Bogdan Laban a médiának kifejtette, a tartományi és a köztársasági vezetéssel való jó együttműködésnek köszönhetően számos nagyberuházás valósult meg az elmúlt időszakban, illetve kiemelte azt is, hogy ezen beruházások köre a kórház teljes körű felújításával és a Városi Stadion lelátóinak renoválásával a jövőben tovább bővül.