2024. április 20., szombat

Útmutató a sikeres pályázáshoz

Tájékoztató jellegű képzést tartottak Szabadkán

A különböző területen aktív vajdasági civil szervezetek nemcsak hazai, hanem számos magyarországi pályázaton is részt vehetnek. Ám még az internet világában is megtörténhet az, hogy bizonyos információk nem jutnak el idejében a megfelelő helyre. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a civil szervezetek képviselői részére rendszeres továbbképzéseket tartsanak, amelyeken azok megismerhetik az aktuális lehetőségeket, hallhatnak a legfontosabb tudnivalókról és útmutatást kapnak a sikeres pályázáshoz.

Czombos Bence előadás közben (Benedek Miklós felvétele)

Czombos Bence előadás közben (Benedek Miklós felvétele)

A budapesti székhelyű Dr. Bíró Éva Alapítvány kezdeményezésére a szabadkai Dr. Rehák László Alap és a Mea Lingua Egyesület szervezésében a hétvégén tájékoztató jellegű képzést tartottak Szabadkán, amelynek keretében az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) munkatársai igyekeztek betekintést nyújtani a Magyar Állam támogatási rendszerébe. A jelenlévők hasznos információkhoz juthattak például a Nemzeti Kulturális Alap, illetve a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatairól, valamint a pályázás módjáról.

Czombos Bence, az EMET Európai Uniós Projektigazgatóságának munkatársa két specifikus programot emelt ki, amelyek a határon túli magyar közösségek számára bírnak nagy jelentőséggel. Az egyik a Határtalanul Magyarországon! program, amelynek segítségével határon túli magyar diákok utazhatnak négynapos tanulmányi kirándulásra egy-egy magyarországi helyszínre, illetve a Lépj át a határaidon program, amelynek célja egy civil szervezetekből álló Kárpát-medencei szintű hálózat kiépítése.