2024. április 23., kedd

Erősített a Potisje-Pletex

Az adai férfiklub felnőttcsapata szombaton vendégszerepléssel kezdte meg a bajnokságot a szerb férfi I. ligában

Az elmúlt szezonban a Potisje-Pletex Kézilabdaklub felnőttcsapata megnyerte a másodosztályt, és egy rangfokozattal magasabb játékosztályba került, a szerb férfi I. liga északi csoportjába, ahol szombaton az Inđija vendégeként kezdte meg a bajnoki szereplést. Tóbiás József, Potisje-Pletex Férfi Kézilabdaklub elnöke a rajt előtt elmondta, hogy a tizenkét csapatot felvonultató bajnokságban a középmezőnyben szeretnének végezni. Ehhez megőrizték a bajnokságot megnyerő játékoskeretet, és három új játékossal erősítettek, köztük az egykori adai kapuslegendával, Hodik Sándorral. A klubelnök közölte, hogy a felkészülés jól sikerült, bár van még csiszolnivaló a játékon, de egy jó csapat vágni neki a bajnoki idénynek. 

– Egy olyan ligába kerültünk, ahol minden csapat arra törekszik, hogy hazai pályán minden mérkőzését megnyerje. Természetesen mindig van egy-két vagy három csapat, amelyik pályázik a bajnoki címre is. Mi azt tűztük ki célul, hogy a középmezőnybe kerüljünk, és ne történjen meg velünk az, hogy görcsösen küzdünk a kiesés ellen. Természetesen a hazai mérkőzéseinket szeretnénk megnyerni, a vendégszerepléseken pedig, ahol csak lehetőségünk nyílik, igyekszünk pontot vagy pontokat szerezni. Elég nehéz a sorsolásunk, mert mindjárt az 1. fordulóban Inđiјára látogatunk, amelyről állítom, hogy a bajnokság legerősebb csapata. De ők sem ismernek minket, mi sem őket, és szombaton belevágunk az első mérkőzésbe. A hétvégén Adán játszunk a szintén nagyon erős szécsányi Hercegovina ellen – magyarázta Tóbiás József, hozzáfűzve: – Minden játékosunk maradt, és van három erősítésünk. Átigazolt hozzánk a szabadkai Nenad Delibašić, aki eddig Nagykikindán, Verbászon, Szabadkán és néhány szerbiai csapattal játszott a Szuperligában. Ő jobbszélső, balkezes, és nagyon tapasztalt játékos. Leigazoltuk az adai Hanák Andrást, aki eddig Magyarországon szerepelt. Ő beállós pozíción játszik, és nagyon sokat nyer vele a csapat. Talán sokaknak meglepetés, de büszkeség is, hogy cserekapusként a segítségünkre lesz az idei bajnokságban az adai férfi kézilabda egyik legnagyobb élő legendája, Hodik Sándor, aki 54 éves. Viszont nagyon jó formában van, ezt bizonyította tavaly Nagykikindán, ahol néhány meccsen védett, sőt Belgrádban a Partizan ellen a mérkőzés legjobbja volt. Így hosszú idő után az adai közönség ismét láthatja a csapatban Hodikot. A Potisje-Pletex csapatát továbbra is Dušan Pašić edző irányítja, akinek a munkájával mindenféleképpen elégedettek voltunk az elmúlt idényben. Az edző ugyanis amellett, hogy szakmailag kiválóan irányította a játékosokat az edzéseken és a mérkőzéseken, még egy győztes lelkületet is kialakított a csapatban, ami meghozta az eredményét – zárta gondolatát a klubelnök.

A Potisje-Pletex csapata: Rácz Szabó Zsolt, Szeszták József, Pergel Tamás, Kancsár Szilárd, Krizsán Attila (csapatkapitány), Aranyos István, Gordán Levente, Juhász Szabolcs, Igor Milićević, Aleksandar Jovanović, Bajúsz Dávid, Nikola Rogljačin, Szollár Ádám, Mihajlo Vekić, Vajer Dávid, Zombori Zoltán, Darko Marjanov, Tóbiás József, Fehér Olivér, Körtvélyesi Zoltán, Nenad Delibašić, Hanák András, Hodik Sándor. Edző: Dušan Pašić.