2024. április 16., kedd
HORGOS

Ismét versenyeznek a csapatok

Kétévnyi kihagyás után a nagy múltú Horgosi Asztaliteniszklub leány- és fiúcsapata újra ligás mérkőzést játszott. A lányok a Vajdasági Liga 1. fordulójában a palánkai Tikvara ellen szenvedtek 4:0-s vereséget, míg a fiúk az Észak-bácskai Ligában ugyanilyen arányban kaptak ki a zombori ŽAK csapatától. Rekecki Titusz klubelnök szerint nem fájó a vereség, hiszen a teljes játékosgárda megújult, a csapatépítést a nulláról kellett újra kezdeni:

– Most már elmondhatom, hogy van 25-30 általános iskolás, edzésre járó, kezdő játékosunk, és még szép számban ovisok is jelentkeztek, ami reményt ad a klub jövőjére nézve.

A horgosi klubból a korábbi években olyan tehetséges játékosok kerültek az élvonalba, mint Halász Krisztián vagy Halász Ella, akik mindketten a Szuperligában játszanak, vagy a néhány éve külföldre kivándorolt szülők gyermeke, Csikós Kata, aki Svájc korosztályos bajnoka volt a közelmúltban.

A leánycsapat tagjai: Bicók Lilla, Fila Lara, Valkovics Zoé, Valkovics Alsa és Berényi Nikolett. A fiúcsapat: Sulyok Ádám, Berényi Ádám és Vágó Dominik. A edzői teendőket Rekecki Andrea és Rekecki Máté látják el.