2024. április 25., csütörtök
ÚSZÁS

Idén is bajnok a Kanizsa

Befejeződött az idei országos nyílt vízi hosszútávúszó versenysorozat, amelyet 21 helyszínen rendeztek meg. Az idényt ezúttal is eredményesen zárta a Kanizsa Úszóklub, hiszen összesített csapatversenyben megvédte tavalyi első helyét. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a versenysorozat utolsó helyszínén, a Veliko Gradište melletti Srebrno jezero tavon került sor.

Az egyéni abszolút dobogós helyezettek, nők: 1. Marija Stanić (Vojvodina) 2577,5, 2. Jovana Ječanski (Swim Star) 2525, 3. Hasznosi Tóth Karolina (Maraton) 2485, … 8. Mészáros Tamara (Kanizsa) 2015 pont stb. Férfiak: 1. Borislav Fermanović (Spartacus Prozivka) 2580, 2. Pesti Erik (Maraton) 2555, 3. Filip Zavišić (Spartacus) 2472,5, … 8. Balog Kornél (Kanizsa) 1925 pont stb.

A Kanizsa úszói a korosztályos versenyben összesen 14 érmet (5 arany, 4 ezüst, 5 bronz) nyertek. A Kanizsa dobogósai: Jovana Nedeljkov, Magosi Réka, Bicskei Noémi, Bognár Csilla, Mészáros Etelka, Sőregi Márta, Vukašin Rakić, Mészáros Ábel, Muhi Viktor, Muhi Ádám, Bognár Kristóf, György Dávid, Balog Kornél, Fábián Tamás.

A klub munkájáról György Anita elnök számolt be:

Nagyon büszke vagyok a csapat sikereire, mivel fiatal összetételű gárdáról van szó. Az idei évben az országos hosszútávúszó-szövetség meghívására négy versenyzőnk részt vett a horvátországi nyílt országos bajnokságon is. Itt természetesen nem a dobogós helyek megszerzése volt a cél, hanem a szövetségi kapitány által megszabott időlimitek megúszása, amit sikeresen teljesítettek a fiatalok. Az idei kupasorozatnak 20 regisztrált versenyzővel vágtunk neki. A csapatban 17 úszó 9–18 év közötti, valamint 3 felnőtt. A versenyzőket Kormos Rudolf edző készítette fel, míg a kezdőcsoport edzője Enis Beharović. Az utánpótlás nevelése folyamatos, sok kis úszó van a klubban. A klub legnagyobb támogatója a magyarkanizsai önkormányzat és a kanizsai sportszövetség, amelyek nélkül nem tudnánk elérni ezeket az eredményeket, valamint nagy támogatást kapunk a szülőktől is. A jövő évben szeretnénk megismételni az idei sikereket, és a kupasorozatban, korosztályos bajnokságban több dobogós helyezést elérni. Tervezünk eljutni több külföldi versenyre Magyarországra, Boszniába, Horvátországba és Romániába, télen pedig részt szeretnénk venni a szövetség által szervezett téli úszótáborban.