2024. március 29., péntek
OKTÓBERI DÍJ

A jelöltek listáján kilenc név szerepel

Az idén kilenc név szerepel aa Októberi Díj jelöltjeinek listáján. Tavalyelőtt a Dnevnik napilapot tüntette ki az önkormányzat (Fotó: Dávid Csilla)

Az idén kilenc név szerepel aa Októberi Díj jelöltjeinek listáján. Tavalyelőtt a Dnevnik napilapot tüntette ki az önkormányzat (Fotó: Dávid Csilla)

A városi képviselő-testület keretében működő ünnepnap-meghatározó és díjodaítélő bizottság ülésén azokról a javaslatokról folytattak vitát, amelyek a bizottság által az újvidéki polgárokhoz, munka-, politikai és egyéb szervezetekhez, egyesületekhez stb., intézett felhívást követően érkeztek, és amelyek arra vonatkoznak, hogy kit, illetve melyik szervezetet, közösséget javasolják az idei Októberi Díj várományosának. A javaslatbenyújtási határidő, azaz szeptember 15-e előtt összesen 9 elfogadható ajánlatot juttattak el a bizottsághoz, a következő személyeket/szervezeteket javasolták díjazásra: Milan Mumin művész és zenész, Milan Belegišanin rendező, szerző és író, prof. dr. Ilija Kovačević, a Sonja Marinković népi zenekar, Vladimir Borović, a Kátyi újság, Vasa Pušibrk, a Vojvodina Labdarúgóklub veteránjai egyesületének az elnöke, a Trandafili civil egyesület és Ibro Sakić művész.

Az Októberi Díjat október 23-a, a város 1944. évi felszabadulásának évfordulója alkalmából ítélik oda azoknak, akik legtöbbet tettek városunk politikai, gazdasági, művelődési vagy más téren történt fellendítéséért. Olyan személyek vagy szervezetek kapják, akik/amelyek Újvidék területén tevékenykednek, vagy olyanok, amelyek Újvidék területén vannak bejegyezve. Kiemelkedő tudományos, művelődésügyi, művészeti, publicisztikai, újságírói, telekrendezési, építészeti, fejlesztési-innovációs, környezetvédelmi, oktatásügyi, sportügyi, népjóléti vagy emberbaráti területen felmutatott eredményekért.