2024. április 19., péntek

Dobogósak az óbecsei motorosok

Jól szerepelt a múlt hétvégén Nagybecskereken az Oldtimer Óbecse-Törökbecse Klub: csapatban a harmadik helyet sikerült megszerezniük. Eredményeikről sajtótájékoztatón számoltak be a versenyzők.

Az 50 köbcentis motorkerékpárok kategóriájában két első helyezést ért el az idei évtől az óbecsei klub tagjaként versenyző szabadkai Kenyeres Károly. Mivel 2017 óta sorozatban háromszor lett országos bajnok, régi vágya is teljesülhetett, ugyanis ezzel az eredménnyel övé lett az Arany Bukósisak díj is.

Kétéves kihagyás után csatlakozott a klub csapatához Stevan Tatić, aki az oldtimer motorok kategóriájában 50 köbcentis járművével összesítésben a második helyen végzett. Tekintettel arra, hogy ebben a kategóriában 175, 250 és 50 köbcentis kétkerekűek is együtt állnak rajthoz, ez valóban óriási eredmény.

Berkes Zoltán a 250 köbcentis motorkerékpárok kategóriájában a második, a 125 köbcentisek kategóriájában pedig a negyedik helyezést érte el. Goran Tajkov sajnos még a futam előtti gyakorló körök alatt elesett és megsérült.

A Nagybecskerek Díja a szerbiai bajnokság utolsó versenye volt, ezután áll össze a versenyzők és a klubok végleges rangsora az idei idényre. Az óbecseiek reményei szerint az Oldtimer Óbecse-Törökbecse Klubot csapatban a harmadik hely illeti meg, de az, hogy ez valóban így lesz-e, csak decemberben derül ki.