2024. április 25., csütörtök

Zentai fiú sikere a Kalocsai Paprikafesztiválon

Immáron 30. alkalommal rendezték meg a múlt hétvégén a Kalocsai Paprikafesztivált, és 23. alkalommal a Paprikás Ételek Főzőversenyét.

Tavaly a zentai születésű Pálfi Ádám egy fantasztikus harcsapaprikással az egyik legrangosabb elismerést, az aranyérmet zsebelte be csapattársával a kiemelkedő szaktudással és mesteri diplomával rendelkező gyakorlatvezető tanáraik kíséretében. Az idei versenyen Ádám nyúlpaprikással és dödöllével rukkolt elő, amellyel társaival, Mihalickó Tamarával, Kocsis Natival és Tajhty Odett-tel, valamint tanáraik, Rocskár György, Pápai Péter és Kis Sándor odaadó vezetésével úgyszintén aranyérmet nyertek.

– Ádám már kiskora óta sokat sertepertélt a konyhában, de az ötlet a pályaválasztásra tavaly januárban született meg. Kiváló lehetőséget nyújtó ugródeszka volt az iskola, amelynek tavaly még csak az alapkövét helyezték el, de mára már csodálatos épületként magasodik Mórahalom szívében. Az iskola lehetőséget nyújt szakmai képzésre, illetve szakgimnáziumi és felnőttoktatást is biztosít a diákok számára. Így jutott el ide Ádám is, aki büszkén vallhatja, hogy ennek az iskolának a tanulója, s ahol olyan szakmailag elismert vezetőktől tanulhat, mint Rocskár György, Pápai Péter és Kis Sándor, akik már sok sok versenyen részt vettek – mesélte Bővíz Andrea, Ádám édesanyja, és hozzátette, hogy Ádám kedvenc elkészített ételei közé a paprikás ételek tartoznak, többek között a pörkölt is, így örömmel fogadta az idei versenykihívást, ahol a menü a nyúlpaprikás és a dödölle volt.

– A dödölle a magyar konyha egyik tájjellegű laktató étele, amit régen a szegények eledelének tartottak – mondta Andrea, hozzáfűzve, hogy a versenyen egy zalai módra elkészített változata került a zsűri elé.