2024. április 26., péntek

Krajinović a negyeddöntőben

Filip Krajinović negyeddöntős lett a metzi 250-es ATP-tornán. A zombori teniszező három játszmában győzte le a spanyol veterán Fernando Verdascót, és megerősítette helyét a ranglista 50 legjobbja között. Krajinović és Verdasco meccsének mindhárom játszmájában egy break döntött. A szerbiai mindkét lehetőségét pontra váltotta, a spanyol pedig négyből csak egyet nyert meg. Filip ma a negyeddöntőben a francia Lucas Pouille ellen játszik, aki ellen 1:2-re áll.

Fucsovics Márton óriási fordulattal verte a szentpétervári rajton az orosz Alekszej Vatutint. Az orosz 5:1-re vezetett, öt játszmalabdája is volt, de Marci a következő 12 játékból 11-et nyerve jutott tovább. Tegnap a horvát Borna Ćorićtyal csatázott a negyeddöntőért. A megnyert első játszma után a magyarnak a másodikban breakelőnye volt, de nem használta ki, a döntő játszmában pedig 0:3-nál fel is adta az egyenlőtlenné vált küzdelmet.

Nina Stojanović nem tudta kétszer egymás után legyőzni a volt Grand Slam-győztes ausztrál veterán Sam Stosurt. A belgrádi a második játszmában 5:0-ra vezetett, és hat szettlabdát hagyott ki, végül a rövidítésben kapitulált.

Amilyen könnyen nyert Jelena Osztapenko ellen, Babos Tímea ugyanolyan simán kapott ki Szöulban a cseh Karolina Muchovától. A soproni az első játszmában 2:2-nél hagyott ki breaklabdát, a folytatásban viszont héttel szembesült, és hármat el is veszített.