2024. április 23., kedd
EURÓPA-LIGA

Amikor kellene, nincs VAR…

Isael gyakran okozott fejtörést a spanyoloknak (Fotó: MTI)

Isael gyakran okozott fejtörést a spanyoloknak (Fotó: MTI)

A Ferencváros együttese bravúrosnak mondható döntetlennel rajtolt az Európa-liga H csoportjában. A Zöld Sasok a nyitókörben az Espanyolhoz látogattak, ahol a pályán lévő tizenegy rivális játékos mellett közel húszezer szurkoló ellen harcoltak Dibusz Dénesék. Rebrov egy alapvetően védekezésre berendezett 4–5–1-gyel kezdett, ahol a brazil Isael volt az egyedüli csatár. A magyar gárda – bár kevesebbet birtokolta a labdát – kontratámadásokkal meglepte a hazaiakat, a 10. percben pedig egy kidolgozott akció végén megszerezte a vezetést. A Fradi a jobb szélen vezetett támadást, Isael beadását a menteni igyekvő Javi López a saját kapujába lőtte. A spanyolokat láthatóan megfogta a bekapott gól, a szünetre pedig egygólos vendégelőnnyel vonultak el a csapatok. A második játékrész elején a zöld-fehérek többször is veszélyeztettek, Isael szabadrúgásból a keresztlécet is eltalálta. Ezt követően a hazaiak átvették az irányítást, a 60. percben egyenlített is az Espanyol, meglehetősen érdekes körülmények között: egy szöglet utáni beadásnál Blažić a földön maradt, a bíró azonban nem állította meg a játékot, s bár Dibusz először valahogy még beleért a közelről érkező fejesbe, Matias Vargas a kapufa segítségével a hálóba juttatta a labdát. Mivel az El-csoportkörben még nincs VAR, a játékvezető nem nézte vissza az esetet, pedig könnyen lehet, hogy Blažić fejsérülése nem a semmiből érkezett. A pontszerzés ennek ellenére jó kezdésnek tekinthető. A Ferencváros következő ellenfele a BL-ből kiejtett bolgár Ludogorec lesz október 3-án.

A Partizan 2:2-es döntetlent ért el a mérkőzés nagy részében emberhátrányban futballozó Alkmaar ellen. A találkozón a hollandok kerültek előnybe, hogy aztán a meccs embere címre joggal pályázó Bebras fordítson. A szerbek öröme nem tartott sokáig, hiszen Myron a 67. percben kialakította a 2:2-es végeredményt. Savo Milošević fiai sajnálhatják az elszalasztott lehetőséget, mert az L jelű négyesben a Vörös Ördögök hozták a kötelezőt az Asztana ellen, így a kvartett élére álltak. A Partizannak később sokat számíthat majd az elhullajtott két pont…

Az El-csoportkör 1. fordulójában a Dudelange fordulatos mérkőzésen verte az APOEL-t, a Kolozsvár hazai pályán a Laziót, az Arsenal idegenben verte a Frankfurtot, Loris Karius pedig ismét óriási bakival „segítette” vereségbe a Beşiktaşt.