2024. április 24., szerda

Motorbőgés a hétvégén

A Szerbiai Motoros Unió szeptember 21-ére, szombatra hirdette meg hagyományos motoros felvonulását, amely egyben az országos motorosidény végét is jelenti. A motorosok szombaton 14 órakor gyülekeznek a Mišelukon, ezután 15 óra körül felvonulnak Újvidék utcáin.

Szombaton a Mišelukról indul a hagyományos, motoros felvonulás (Ótos András felvétele)

Szombaton a Mišelukról indul a hagyományos, motoros felvonulás (Ótos András felvétele)

A kétkerekűek vezetői, a motoros szubkultúra képviselői a felvonulás során bejárják Újvidék utcáit, majd a rendezvény végén az Újvidéki Vásárra érkeznek, ahol meglátogatják a hétvégére tervezett, Auto-moto börzét. A felvonulás az Újvidéki Vásár kettes csarnokában, valamint a Master Központ termében ér véget, ahol koncertet tartanak a rendezvény résztvevőinek, és azoknak is, akik kívülállóként szimpatizálják bikereinket.

A Dnevnik napilap honlapja közölte, hogy a hagyományos koncerten fellép a Magányos lovasok és az Azra tribute band, a Krvava Meri. Az idei koncerten a hangosítás és a megvilágítás az ígéretek szerint sokkal „profibb” lesz mint a múlt években. A szervezők mindenkit szeretettel várnak, a belépés ingyenes.

Saša Malinović, a Vajdasági Motorosok Uniójának az elnöke emlékeztetett arra, hogy a motorosrendezvények nagy mértékben hozzájárulhatnak a tartományi székváros idegenforgalmi és gazdasági potenciáljának a növeléséhez.

Az idei motoros felvonulás várhatóan több résztvevőt vonz mint tavaly, amikor 880 motorkerékpár vezetője vett részt a rendezvényen. Az idei folytatás sikerességéhez elengedhetetlen, hogy minél több motoros rajongó jelentkezzen, minél többen jöjjenek el Mišelukra, attól függetlenül, hogy tagjai-e valamely motoros szövetségnek, klubnak, vagy nem. Lényegtelen, hogy hány köbcentis a motor, amellyel szeretnének felvonulni, mindenkit szeretettel várnak.

Az eddigi motoros felvonulások elmaradhatatlan része volt a „biker-bab”, magyarán a motorosok babja, amelyből az idén is főznek majd egy jó adaggal az Újvidéki Vásáron. A szervezők azt ígérik, hogy a sörpultoknál kedvező áron vehetünk majd hűsítő italokat.