2024. április 20., szombat
SZABADKAI SPORTHÍREK

Négy új játékos a röplabdázóknál

A Spartacus férfi röplabdázói a Szuperligára való felkészülés keretében több barátságos mérkőzést játszottak, amelyeken két győzelem és ugyanennyi vereség a mérleg. A kék-fehérek a Kecskemét csapatával két alkalommal mérkőztek meg, az első találkozót a magyarországiak nyerték 3:2-re, a másodikat pedig a szabadkaiak 3:1-re, a belgrádi Partizan csapatánál 3:2 arányban bizonyult jobbnak a Spartacus, a Kaposvár viszont ugyanilyen arányban legyőzte a Kék Galambokat. Az október 4-ei rajtig a csapat a boszniai Brčkóba utazik egy tornára, ahol a helyi és a zágrábi Mladosttal, valamint a szlovén Salonit csapatával méri össze erejét. Mivel a Spartacus vezetőedzője, Igor Žakić a felnőttválogatottal az Európa-bajnokságon tartózkodik, így a csapat edzéseit – Žakić edzésterve alapján – a segédedző Stefan Laković és a klub korábbi csapatkapitánya, a 18 év játékos-pályafutást a nyáron lezáró Uroš Kecman irányítja. A Spartacus a következő kerettel vág neki a 2019/2020-as idénynek: Nemanja Jungić (csapatkapitány), Miljan Milović, Aleksandar Tumbas, Dario Peić, Aleksandar Veselinović, Miloš Arsenoski, Branislav Seizović, Stefan Dulić, Aleksandar Simić és az újonnan igazolt játékosok, Aleksandar Nedeljković (sáncoló), Nikola Tonić (emelő), Marko Radosavljević és Aleksa Nestorović (fogadók).

A Spartacus női labdarúgóinak nem volt sok idejük a pihenésre, hiszen Vajda Orsolyáék a múlt csütörtökön az Atlético Madrid elleni, 3:2-re elveszített BL-mérkőzés után három nappal a szerb Szuperligában léptek pályára. A Kék Galambokat az újvidéki Vojvodinához szólította a sorsolás, ahol a kék-fehérek 7:0-s győzelmet arattak. A többi eredmény: Sloga–Požarevac 3:0, Crvena zvezda–Radnički 1923 1:0, Zemun–Mašinac 1:1. A sorrend: 1. Spartacus 12, 2. Sloga 12, 3. Mašinac 8 ponttal stb.

Megkezdődött a bajnokság a férfi kézilabda Szuperligában. Az 1. fordulóban a Spartacus csapata 29:19-re kikapott a belgrádi Obilić vendégeként. Az 1. forduló többi eredménye: Dinamo–Rudar 33:26, Kikinda–Partizan 23:20, Proleter–Železničar 29:27, Novi Pazar–Crvena zvezda 23:19, Dubočica–Šamot 26:21.

A Spartacus súlyemelői Pécsett a nemzetközi városnapi kupán szerepeltek a hétvégén. Csapatban a Haskó Viktor, Hődör Patrik, Kajdocsi Tamás alkotta Spartacus a cseh Brno mögött és a házigazda Pécs előtt a második helyet szerezte meg. Egyéniben Kajdocsi (157+188, 345 kg, 350 pont) az 1., Haskó (95+120, 215 kg, 260 pont) az 5., Hődör (75+95, 170 kg, 236 pont) a 10. helyet szerezte meg. A Spartacus súlyemelői szeptember 29-én lépnek legközelebb pódiumra, amikor az országos csapatbajnokság 2. fordulóját, valamint a juniorok (U20) és a fiatalabb felnőttek (U23) tartományi bajnokságát tartják a sétaerdei sportcsarnokban.

Szabadkán a hétvégén városnapi cselgáncstornát tartottak, amely a regionális liga 3., befejező fordulója is volt egyben. A magyar, román, horvát és szerb klubok alkotta mezőnyben a Spartacus versenyzői közül a legfigyelemreméltóbb eredményt Veljko Borojević érte el, aki megnyerte súlycsoportját, míg Német Matej és Oláh Tibor bronzérmet nyert. A Spartacus bajmoki szakosztályának versenyzői hét érmet szereztek: aranyérmet Nikolina Tatalović, ezüstöt Miloš Ćulumović, Srđan Uzelac, Dario Kujundžić és Nemanja Tatalović, bronzot pedig Mezei Emina és Tomislav Abramović. A csantavéri szakosztály tagjai közül Forgó Andrea és Feró Glória ezüstéremmel, Dudás Réka bronzéremmel térhetett haza.