2024. április 25., csütörtök

Késik a közbeszerzés

A tervek szerint teljesen fölújított vízvezeték-hálózatot kap Doroszló

Az elmúlt szombaton tett doroszlói látogatása során Dušanka Golubović Zombor polgármester asszonya bejelentette, hogy a falu hamarosan teljesen fölújított vízvezeték-hálózatot kap.

Illusztráció: pixabay.com

Illusztráció: pixabay.com

Az ezt célzó közbeszerzési eljárás a jövő héten jár le, az új vezeték két év alatt épülhet ki. A hálózat nyomvonalát úgy tervezték, hogy ne essen egybe a jelenlegi hálózatéval, hogy az új megépüléséig a régi vízhálózat funkcióban maradhasson. A vízvezeték építésének megkezdése előtt a kivitelezőnek horonyvágási eljárással meg kell állapítania a régi vezeték pontos nyomvonalát. Az árokásással egyébként is óvatosnak kell lenni, mert az új hálózat 120 cm mélységben halad majd, és a nyomvonallal párhuzamosan vagy merőlegesen egyéb föld alatti vezetékek is húzódnak.

A közbeszerzésre olyan kivitelezők jelentkezhetnek, akik egyedül, vagy más kivitelezőkkel bár két vízhálózatot építettek, újítottak föl, vagy szanáltak az elmúlt három évben, legalább 230 millió dinár értékben. Mélyépítészeti tanúsítványokkal kell rendelkeznie, és a kivitelezői tervek kidolgozása is az ő feladata.

Zombor város ezen a közbeszerzésen 134,6 millió dinárt hajlandó fizetni a doroszlói ivóvíz-hálózat kiépítéséért. A városi tanács programja szerint ezt a közbeszerzést az idén márciusban kellett volna meghirdetni, áprilisban a szerződés aláírása lett volna időszerű, a munkát pedig 2020 novemberéig be kellett volna fejezni. Az eljárás viszont máris féléves csúszásban van.